Altın çileğin de turşusunu yaptılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir şarküteri sahibi, altın çileğin turşusunu yaparak satışa sundu.

Altın çileğin de turşusunu yaptılar
18 Mart 2012 Pazar 14:35 tarihinde eklendi, 1.447 kez okundu.

Alanya'da 5 ay önce Hüseyin Yeğin adlı kişi tarafından hizmete açılan şarküteri, ilginç turşu çeşitleriyle dikkati çekiyor. Kiraz, avokado, alıç, kayısı, dağ muşmulası, brokoli, mantar gibi ürünlerin turşusunu yaparak müşterilerinin ilgisini çeken Hüseyin Yeğin, bu kez de kendi yaptığı altın çilek turşusunu satışa çıkardı. 
    
Yeğin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşidin bol olmasının müşterilerin dikkatini çektiğini ve ilgisini artırdığını söyledi. Çocukluğundan beri turşu çeşitlerine ilgi duyduğunu ve turşu üzerine bir iş yeri açtığını anlatan Yeğin, son olarak altın çileğin turşusunu yapmaya karar verdiğini dile getirdi. 
    
Altın çilek turşusunu gören müşterilerin önce çok şaşırdığını belirten Yeğin, ''Bu turşuyu yaparken beğenilip beğenilmeyeceği konusunda bazı tereddütlerim vardı. Ancak müşterilerin gösterdiği ilgi tereddütlerimin yersiz olduğunu ortaya çıkardı'' dedi. 
    
Altın çilek turşusunun limon tuzu, sirke, tuz ve biraz da su eklenerek yapıldığını ifade eden Yeğin, ileride bir turşu fabrikası açarak Türkiye'ye her türlü ürünün turşusunu yedirmeyi amaçladığını kaydetti.