Altın Kelebek'e eleştiri yağmuru

Türkiye’de düzenlenen ödül törenleriyle ilgili ya jüriden, ya kategorilerden, ya organizasyon fakirliğinden ya da sunucuların performansından kaynaklanan nedenlerle eleştiri eksik olmaz. Altın Kelebek’te de durum pek değişmedi.

Altın Kelebeke eleştiri yağmuru
13 Haziran 2012 Çarşamba 11:06 tarihinde eklendi, 2.082 kez okundu.

 

Önceki akşam Haliç  Kongre Merkezi’nde düzenlenen gecede, ödüllerden çok sunuculuğu üstlenen ‘Yalan Dünya’ dizisinin oyuncuları İrem Sak, Sarp Apak ve Öner Erkan’ın performansı ve aksaklıklar konuşuldu.
 
TwItter’da eleştirinin haddi hesabı yoktu. Sunucular da kendilerini bu mecrada savunmaya çalıştı.
 
İrem Sak, “Canlı yayın sunuculuğu zor zanaat. Ha ilk sunuculuk deneyimim, hatam olmuştur ama neler yazdınız öyle? Senin insafın yok mu? Hatta el insaf. BKM’de ‘İnsanlar Alemi’ çekimi var. Gelin çıkışta dövün, rahatlayın. Bu da bir fikir” yazdı.
 
Sarp Apak ise “Altın Kelebek eleştirileri ve övgüleri için çok teşekkürler. İzlemeniz yeter. Kötü anlar için bay bay. İyi anlar için hay hay” yorumunu yaptı.
 
‘BENi UÇURAMADILAR’
 
İbrahim Tatlıses, çıkışta “En büyük eşim” sözüyle Ayşegül Yıldız’a övgüler yağdırdı.
 
‘En İyi Fantezi Müzik Erkek Solisti’ ödülünü alan İbrahim Tatlıses, “Kelebeğin ömrü 24 saat olurmuş” cümlesini söyledikten sonra, kendisine silahlı saldırıda bulunanlara mesaj yolladı. İbo, “Bu işi yapanlar benim kaybolacağımı, kelebek gibi uçacağımı zannettiler. Ama Allah’ın izniyle kimse beni öbür tarafa gönderemeyecek. Ben kelebek gibi uçtum ve buraya geldim” dedi. 
 
‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçilen Meryem Uzerli, ödülünü yakın zamanda kaybettiğimiz ‘Muhteşem Yüzyıl’ın senaristi Meral Okay’la paylaştı.
 
‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü alan Kıvanç Tatlıtuğ, “Baba doğum günün kutlu olsun. Bu ödülü senin adına alıyorum” dedi.
 
Gecenin en abartılı kıyafetini Ebru Şancı giymişti.
 
Haliç Kongre Merkezi’ndeki ödül törenine deniz yoluyla gelen Meryem Uzerli, Wilma Elles, Gülse Birsel ve Ayça Bingöl, tekneden inerken zor anlar yaşadı. Oyuncuların halleri, kameralara böyle yansıdı.  
 
iŞTE ÖDÜL ALAN BAZI iSiMLER
 
En İyi Kadın Sunucu: Esra Erol
En İyi Erkek Sunucu: Acun Ilıcalı
Yılın Şarkısı: Tarkan-Yakar Geçerim
En İyi Drama Ödülü: Muhteşem Yüzyıl
En İyi Senaryo Yazarı: Gülse Birsel
En İyi Erkek Oyuncu: Kıvanç Tatlıtuğ
En İyi Kadın Oyuncu: Meryem Uzerli
En İyi Dizi: Yalan Dünya
 
Tarkan’a öpücük
 
En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solisti ödülünü alan Ajda Pekkan, ‘Yakar Geçerim’le Yılın Şarkısı ödülünü aldı. Pekkan, “Bu ödül için sevgili dostum Tarkan’a teşekkür ederim. Sevgi ve öpücüklerimi yolluyorum” dedi.
 
Göğüs arasına dövme
 
Geceye Begüm Kütük’le beraber katılan Tuba Ünsal, göğsünün arasında yaptırdığı dövmeyle dikkat çekti. Ünsal, “Kendimi kötü hissettiğim bir zamanda pozitif enerji vermesi için yaptırtmıştım” dedi.
 
Albüm mutlu etti
 
En İyi Fantezi Müzik Kadın Solisti ödülünü alan Ebru Gündeş, “Albüm çıkalı 4-5 gün oldu ama çok iyi tepkiler alıyorum. İki klip çektim. Daha da çekmeyi düşünüyorum” dedi.
 
Esra Erol ağladı 
 
En İyi Kadın Sunucu ödülünü alan Esra Erol, geçen sene hamile olarak çıktığı sahnede bu kez oğluyla birlikteydi. Duygusal anlar yaşayan Erol, hıçkıra hıçkıra ağladı.
 
“Madonna’nın örneği yok”
 
Sertab Erener, geçen hafta gittiği Madonna konserine hayran kaldığını söyledi: “Bizim için oldukça ezici bir durumdu. Aynı işi yapan bizler için Madonna büyük bir hayal. Bence Madonna’nın bir örneği Türkiye’de yok.” 
 
“Selam yok”
 
Gazetecilerden eski kayınvalidesi Gül Sunal’ın da törene katıldığını öğrenen Gökçe Bahadır, karşılaşırlarsa selam verip vermeyeceği sorusuna, “Selam vereceğimi zannetmiyorum” yanıtını verdi. 
 
Kilo sorularına sinirlendi
 
Naz Elmas, gazetecilerin “Kilo mu aldınız?” sorusuna kızdı ve “Ben oyuncuyum, kilo da alırım kilo da veririm. Saçımı keser ya da uzatırım” dedi.
 
TEŞEKKÜR MESAJI İLETTİ 
 
En İyi Çıkış Yapan Solist ödülünü kazanan Halil Sezai, Van’da yardım konserinde olduğu için geceye katılamadı ama video konferansı aracılığıyla teşekkür mesajını ekranda iletti. - Cadde -