Altın Koza’da ‘Gün Kardeşlik Günü’

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, yönetmenliğini Reha Erdem’in yaptığı 'Jin' filmi ile başladı.

17 Eylül 2013 Salı 18:53 tarihinde eklendi.

Dağa çıkmış kadın bir teröristin pişman olup geri dönmesi ve ardından karşılaştığı olumsuz olaylar karşısında tekrar dağa çıkışının anlatıldığı film, beğeni topladı.

Cinemaksimum Sinemaları’ndaki Jin filminin gösterimine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gösterimin ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 20. Altın Koza Film Festivali’nin sloganının ‘Gün Kardeşlik Günüdür' olduğunu söyledi. Bu kapsamda Jin adlı filmin anlamlı olduğunu vurgulayan Aldırmaz, “Afişinde sevgi, barış ve kardeşliğe kucak açmış bir balıkçı teması kullandık.

Terörü önlemenin yolunun spordan, sanattan ve inançtan geçtiğine inanıyorum. Biz de bu yıl 20. festivalimizde kardeşlik temasıyla ülkemizde yıllardır akan kanın ve dramların durması adına doğan ümide katkı koymak istedik. Buradan tüm dünyaya ve sürecin muhataplarına hep bir ağızdan haykıracağız: Gün kardeşlik günüdür.” dedi.

Vatandaşlar ise filmi başarılı bulduklarını, ülkede terörün sonlandırılması adına yürütülen çözüm süreci kapsamında gösterilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Sanatsal açıdan da filmi başarılı bulan vatandaşlar, sonunun hüsranla bitmesinin ise acı olduğunu dile getirdi.


CİHAN