Altın Koza'da 'telgraf' krizi

Önceki gün sona eren 21. Adana Altın Koza Film Festivali'nin ödül töreninde sunuculardan oyuncu Şebnem Dönmez'in sahne arkasına geçip yaklaşık 10 dakika geri gelmemesinin ardında neler yaşandı?

Altın Kozada telgraf krizi
23 Eylül 2014 Salı 10:26 tarihinde eklendi.
ADANA'da bu yıl 21'incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nin ödül töreninde sunuculuk yapan Şebnem Dönmez ile Mehmet Aslan arasında 'telgraf' krizi yaşandığı ortaya çıktı.
 
20 Eylül'de Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'ndeki ödül töreninde iddiaya göre TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gönderdiği telgrafların okunup okunmamasıyla ilgili iki sunucu arasında tartışma çıktı. Bir süre önce MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan oyuncu Mehmet Aslan, MHP'li olan belediye yöneticileriyle birlikte sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin telgrafını okunmasına dair görüş belirtti. Buna Şebnem Dönmez karşı çıktı ve üç telgrafın da okunması için ısrarcı oldu. Kuliste bir anda sinirler gerildi, soğuk rüzgarlar esti. 
 
KIYAFET DEĞİŞTİRMEYE GİTTİ
 
Törenin akışında Mehmet Aslan, Bahçeli'nin mesajını okumaya hazırlandığı sırada Şebnem Dönmez kıyafet değiştireceğini söyleyip, sahneden ayrıldı. Mehmet Aslan, sadece Bahçeli'nin mesajını davetlilere duyurdu. Sunuculuk performansı salonda zaman zaman tepkilere neden olan Mehmet Aslan, partnerinin sahneye dönmesi için sesini yükseltti. Şebnem Dönmez ise yaklaşık 10 dakika sonra kıyafet değiştirmiş halde sahneye dönüş yapıp, görevini sürdürdü.
 
Festival programında ise ödül töreninin kadın sunuculuğunu Ceyda Düvenci'nin yapacağı duyurulmuş, ancak davetlilerin karşısına Şebnem Dönmez çıkmıştı. Organizasyonu yürüten görevliler, kadın sunucu değişikliği konusunda ise açıklama yapmamıştı.