Altın Portakal onları unutmadı!

Metin Erksan ve Seyfi Teoman'ın anıları, film gösterimleriyle Altın Portakal'da yaşatılacak

Altın Portakal onları unutmadı!
27 Ağustos 2012 Pazartesi 09:57 tarihinde eklendi.

 

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 8 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasında henüz 35 yaşındayken hayatını kaybeden genç yönetmen Seyfi Teoman ile 4 Ağustos'ta hayata gözlerini yuman Türk sinemasının usta ismi Metin Erksan'ın anısı, düzenlenecek film gösterimleriyle yaşatılacak.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle bu yıl 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Metin Erksan'ın kült filmi ''Kuyu'' ve Seyfi Teoman'ın yapımcıları arasında yer aldığı ''Tepenin Ardı'' filmleri ''Özel Gösterimler'' bölümünde ''Kaybettiklerimizin Anısına'' başlığı altında sinemaseverlerle buluşacak.
 
''Kuyu''
 
1987 yılında düzenlenen 24. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen Metin Erksan'ın senaryosuna da imza attığı Kuyu'da, Hayati Hamzaoğlu, Nil Göncü, Demir Karahan ve Aliye Rona gibi Türk sinemasının usta oyuncuları rol almıştı. Bir gazete haberinden uyarlanan filmde kırsal kesimde yaşanan karşılıksız bir aşkın trajik sonu ele alınıyor.
 
''Tepenin Ardı''
 
Seyfi Teoman'ın yapımcıları arasında yer aldığı, yönetmen Emin Alper'in ilk filmi olan ''Tepenin Ardı'' ise 18. Saraybosna Film Festivali'nde ''Jüri Özel Ödülü'', 31. İstanbul Film Festivali'nde ''En İyi Film'',''En İyi Senaryo'' ve ''FIPRESCI'' ödüllerine değer görüldü. Film, 62. Berlin Film Festivali'nden ise Caligari Ödülü ile döndü.
 
Emekli olduktan sonra babadan kalma arazisini işlemeye başlayan, küçük çapta hayvancılıkla da uğraşan birinin, komşusu Yörüklerle yaşadığı sorunların anlatıldığı film, ''Western'' filmini andıran atmosferi ve mekan kullanımıyla gerilim dolu bir aile dramını işliyor ve egemen erkek kültürü mercek altına alınıyor.