Altın Portakal'da kortej coşkusu

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali korteji, renkli görüntülere sahne oldu. Antalyalılar'ın yoğun ilgi gösterdiği kortej yaklaşık 2 saat sürdü.

Altın Portakalda kortej coşkusu
06 Ekim 2013 Pazar 19:46 tarihinde eklendi.
 
Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında geleneksel kortej geçişi gerçekleştirildi. Antalya Kültür Merkezi'nden (Akm) başlayıp yaklaşık iki saat sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde son bulan kortej, renkli görüntülere sahne oldu.
 
'AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDIM'
 
Korteje Nebahat Çehre, Ahu Tuğba, Oya Aydoğan, Coşkun Gögen, Eşref Kolçak, Sümer Tilmaç gibi Yeşilçam'ın ünlü isimleri ve çok sayıda sanatçı katıldı. Kortej öncesinde sanatçılar Akm'de bir araya gelirken, sanatçı Ahu Tuğba koltuk değnekleriyle alana girdi.

Koltuk değnekleriyle merdivenden çıkan daha sonra tekerlekli sandalyeye oturan Ahu Tuğba, gala gecesi öncesinde ayağını burktuğunu ve acısını belli etmemeye çalıştığını belirterek, Tören sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldım.

Vatandaşlara saygısızlık olmaması için programı yarım bırakmak istemedim. Sanatçılarımıza ve bizi biz yapan sevgisini veren insanlara saygımdan dolayı devam edeceğim dedi.
 
VATANDAŞ SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDU
 
Sanatçıların toplanmasının ardından hareket eden kortej, Antalyalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Antalya ChapterTurkey adlı motosiklet grubunun öncülük ettiği kortej boyunca vatandaşlar sanatçılara büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Kortejde aynı araçta bulunan Nebahat Çehre ile Büyükşehir Belediye Başkanı Chp'li Mustafa Akaydın, vatandaşlara karanfil dağıttı. Vatandaşlar sanatçıların fotoğrafını çekebilmek için birbiriyle yarışırken, bazıları da kucaklarına verdikleri çocuklarıyla sanatçıların fotoğrafını çektirdi.
 
'HİÇBİR POLİTİKACIYA NASİP OLMAZ'
 
Yaklaşık iki saat süren kortejin ardından Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan sanatçılar, teras katından vatandaşları selamladı. Yoğun kalabalık burada da sanatçıları karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Mustafa Akaydın, Hiçbir politikacıya böyle meydanlar nasip olmaz. Sizlerin sevgisi sayesinde coşkulu bir an yaşıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Ölen sanatçılarımızı rahmetle anıyorum dedi

DHA