Altın Portakal'da sinema keyfi

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında açık havada film gösterimi yapılıyor.

Altın Portakalda sinema keyfi
13 Eylül 2012 Perşembe 14:56 tarihinde eklendi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında ilçe ve beldelerde açık havada film gösterimleri yapılıyor. 
     
AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, Akseki'den Kaş'a, İbradı'dan Korkuteli'ne, Serik'ten Demre'ye uzanan geniş bir coğrafyada 26 Ağustos'ta başlatılan açık havada film gösterimlerini 5 bine yakın kişinin izlediğini belirterek, Antalya, Isparta, Burdur olmak üzere üç ilde, çok sayıda belde ve köyde birer haftalık sürelerle dönüşümlü olarak yapılacak açık havada film gösterimlerinin devam edeceğini kaydetti. 
     
Açık Hava Sinemaları programı kapsamında Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in yönettiği ''Beynelmilel'', Orhan Oğuz'un yönettiği ''Hayde Bre'', Yüksel Aksu'nun yönettiği ''Dondurmam Gaymak'', Uğur Yücel'in yönettiği ''Ejder Kapanı'', Murat Saraçoğlu'nun yönettiği ''72. Koğuş'', Tolga Örnek'in yönettiği ''Devrim Arabaları'', Abdullah Oğuz'un yönettiği ''Mutluluk'' gösterime giren filmler oldu. 
     
Film gösterimleri kapsamında 13 Eylül'den itibaren dört gün süreyle Gazipaşa'da da film gösterilecek. Isparta, Burdur, Döşemealtı, Aksu, Manavgat ve Beldibi'nde 28 Eylül-4 Ekim arasında açık havada film gösterimleri yapılacak. 
     
Antalya merkezde yapılacak film gösterimleri ise 5-11 Ekim arasında gerçekleşecek. 5-11 Ekim'de Açık hava sinemaları keyfi yaşanacak yerler arasında Fatma Pırıltı İlköğretim Okulu, Değirmenönü Amfi Tiyatro, Ermenek Kültür Çadırı, Konuksever Cemevi, Akdeniz Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu, Habipler Pazaryeri, Demirgül İlköğretim Okulu, Kültür Sitesi ve Güzeloba bulunuyor. 
     
Karatepe, Çakırlar, Bahtılı, Doyran, Limon Mahallesi, Gürsu ve Konyaaltı Kent Meydanı'nda ise kent içi turlar çerçevesinde birer günlük film gösterimleri yapılacak.