Altıncı ‘Uçan Kale’ geldi

Türkiye, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın nakliye görevlerini yerine getirmek için dahil olduğu ‘uçan kale’ olarak anılan A400M projesi kapsamında 6’ncı uçağını teslim aldı.

Altıncı Uçan Kale geldi
23 Haziran 2018 Cumartesi 09:36 tarihinde eklendi.
İspanya’nın Sevilla kentinde üretimi yapılan uçak, kabul ve test faaliyetlerinin ardından Türk pilotlar tarafından getirildi. Yeni ‘uçan kale’ Kayseri Erkilet 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’na konuşlandırıldı.
 
 
10 uçak olacak
 
Airbus’ın tesislerinde üretilen 6’ncı uçağın, daha önce Hava Kuvvetleri envanterine alınmış olan diğer 5 uçağa göre daha üst konfigürasyonda olduğu bildirildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın yürüttüğü A400M uçağı projesinde Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya ile birlikte 6 katılımcı ülkeden biri olan Türkiye, toplamda 10 adet A400M uçağına sahip olacak.
 
37 ton taşıyor
 
Dört turboprop motorlu ve maksimum kalkış ağırlığı 140 ton olan A400M Atlas, 116 tam teçhizatlı asker, 66 sedye ve 25 sıhhi eleman taşıyabiliyor. Azami 37 bin kg yük taşıma kapasitesine sahip olan uçak, kargo, askeri sevkiyat, tıbbı tahliye, elektronik gözetleme ve havada yakıt ikmali gibi bir çok zorlu görevde kullanılıyor. Uçağın üretiminde Türk firması TUSAŞ da yer alıyor.