Altındağ Belediyesi’nden Bolu’ya lise

Altındağ Belediyesi tarafından Bolu'da yaptırılacak Altındağ Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene katılan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Biliyoruz ki cehaleti yenmenin en iyi yolu eğitimdir." dedi.

Altındağ Belediyesinden Boluya lise
24 Ağustos 2013 Cumartesi 15:18 tarihinde eklendi.

Düzenlenen temel atma törenine Vali İbrahim Özçimen, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Bolu Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler, İmam Hatip Mezunları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Bolu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Muhittin Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmalarla devam etti. Sırası ile İmam Hatip Mezunları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Bolu Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler yaptıkları konuşmalarda Altındağ Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Bolu'ya kazandırılması ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

“Bu memleketin eğitime gerçekten ihtiyacı var. Eğer çağ altılayacaksak bu konudaki problemlerin çözmek lazım diyen” Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Memleketin büyük metropolleri başta olmak üzere en büyük imkanları, fırsatları çocuklara sunmamız lazım. Bizim en kıymetli varlıklarımız çocuklarımızdır. Bizleri geleceğe taşıyacak olan onlardır.” diyerek yapılacak okulun hayırlı olmasını diledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan da eğitimin önemine değinerek, yapılacak okulun Bolululara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Son olarak konuşan Vali İbrahim Özçimen ise şöyle konuştu: "Altındağ Belediyesi'nin katkılarıyla 24 derslikli imam hatip lisesi ilimize kazandırılacak. Biliyoruz ki cehaleti yenmenin en iyi yolu eğitimdir. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve duygusal yönlerden belli bir olgunluğa ulaşması ailede gerçekleşir. Okul ise öğretim faaliyetleri içinde yer alan karakter formasyonu ve vatandaşlık eğitimi ile aile eğitiminin bir tamamlayıcısı ve devamı niteliğindedir. Ayrıca okul aileden kaynaklanan çeşitli eksiklik ve yanlışlıkları düzeltmekle de görevlidir. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle insanların eğitimi daha da önem kazanmaktadır. Okul; bize yaşamımızda gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırmalı; Ailemize ve topluma yararlı bireyler olmamızı sağlamalıdır."

Bir ülkenin geleceğinin, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlı olduğunu belirten Vali Özçimen, "Ahlâk, ruh ve görev bilinci yönünden çökmüş olan bir dünya, ancak eğitimle, insan yetiştirmekle, insanlara erdemi öğretmekle kurtulacaktır. Bugün temelini atacağımız İmam Hatip Lisemizin bir fikir ve ibadet merkezi, nefes aldığımız dost bir ev, birlik yuvası ve iftihar edeceğimiz nesillerin yetiştirileceği bir okul olması dileğiyle, İlimiz eğitimine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, Altındağ Belediyemize Başkan Veysel Tiryaki’nin şahsında teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Özçimen, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin butona basması ile Altındağ Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı.


CİHAN