Altındağ’da ‘çekle alışveriş’ başladı

Ankara Altındağ Belediyesi, Türkiye için örnek model oluşturan Altınay Yardım Organizasyonu ile ihtiyaç sahipleri için ‘çekle alışveriş’ dönemi başlattı.

Altındağda çekle alışveriş başladı
15 Mart 2013 Cuma 15:21 tarihinde eklendi.

 

Muhtaç vatandaşlar, önceden belirli periyotlarda belediyeye gelerek aldıkları gıda ihtiyaçlarını bundan böyle 'çekle alışveriş' yaparak karşılayacak.
 
Alışveriş çeklerinin tanıtımı ve dağıtımı için Altınay Çarşı’nda düzenlenen törene Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de katıldı. İhtiyaç sahibi 60 aileye çeklerini veren Başkan Tiryaki, “Bundan önce ihtiyaç sahibi aileler, bakliyat, pirinç, salça gibi uzun süreli tüketim mallarından oluşan gıda kolilerini belediyenin yanında bulunan Altınay Çarşı’na gelerek alıyorlardı. Bazı aileler için, bu kolileri eve götürmek sorun oluyordu. Şimdi bu çekler sayesinde ailelerimiz evlerine yakın olan anlaşmalı marketlere gidip gönüllerince alışveriş yapabilecek, taze sebze, meyve ve et, en önemlisi de çocuklarına çikolata alabilecekler.” dedi.
 
Çeklerin Altındağ ilçesi sınırlarında bulunan ismi belli bazı marketlerde geçerli olduğunu vurgulayan Tiryaki, çeklerin her birinin 100 TL değerinde olduğunu söyledi.
 
Tiryaki,  “Altınay aracılığıyla her ay bin aileye düzenli gıda yardımı yapıyoruz. Çek uygulaması sayesinde bu sayı ilerleyen günlerde daha da artacak. Daha fazla Altındağlı vatandaşımızın yüzü gülecek.” şeklinde konuştu.

CİHAN