Altıparmak’ta yeni yaşam alanı müjdesi

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, kentin ilk planlı yerleşim bölgelerinden biri olan Altıparmak bölgesine yeni bir yaşam alanı açmaya hazırlanıyor.

Altıparmakta yeni yaşam alanı müjdesi
20 Ağustos 2014 Çarşamba 12:48 tarihinde eklendi.

Belediye başkan yardımcıları ve bürokratları ile birlikte Altıparmak Mahallesi'nde vatandaşları ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Selimiye ve İntizam Mahallerinin kesiştiği noktadaki bir alanın kamulaştırılarak yen bir yaşam alanı oluşturulacağını söyledi. Yapılan imar değişikliklerinin ardından yeşil alan olarak görünen, Değirmen Caddesi üzerindeki yaklaşık 150 metrekarelik alanla ilgili kamulaştırma kararı aldıklarını dile getirdi.

İlçede, kamulaştırma ile elde edilen alanların yıkılmasıyla hizmet üretebildiklerini vurgulayan Dündar, Altıparmak Mahallesi’nde de bu yöntemi uygulayacaklarını kaydetti. Bölgedeki yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal yaşam alanı eksikliği bulunduğuna dikkat çeken Dürdar, sorunun çözümü noktasında adım attıklarını belirtti.

Dündar, “Şu anda planlarımızda yeşil alan olarak görülen bazı yerleri kamulaştırma kararı aldık. Değirmen caddesi üzerindeki alanda bulunan konutu kamulaştırdıktan sonra yıkarak, elde edeceğimiz alana Selimiye ve İntizam mahallelerimizin muhtarlık binalarını inşa edeceğiz. Aynı zamanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi de yapacağımız bu alan, Altıparmak bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız için yeni bir sosyal yaşam alanı, küçük bir meydan ortaya çıkmış olacak.” dedi.


CİHAN