Alzheimer hastası kadın kayboldu

Bolu'nun Dörtdivan İlçesi'nde alzheimer hastası 82 yaşındaki Zilhe Dinç önceki gün kayboldu. Zilhe Dinç 30 kişilik ekibin ve köylülerin yaptığı aramalara rağmen bulunamadı.

Alzheimer hastası kadın kayboldu
04 Şubat 2014 Salı 18:40 tarihinde eklendi.
 
Dörtdivan'in Göbüler Köyü'nde oturan Zilhe Dinç, pazar günü öğle saatlerinde akrabalarına gitmek için evden ayrıldı.

Zilhe Dinç'in akrabalarına gitmediğini dün öğrenen oğlu İsmail Dinç ile yakınları köyün çevresinde arama yaptı. İsmail Dinç'in kayıp başvurusu üzerine bugün İl Jandarma Komutanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden oluşan 30 kişilik ekip köpeklerle arama çalışması yaparken, köylüler de aramalara katıldı. Dörtdivan ile Yeniçağa ilçesi arasındaki kırsal bölgede yapılan arama çalışmalarına rağmen yaşlı kadın bulunamadı.
 
Annesinin pazar günü akrabalarına gitmek için evden çıktığını belirten İsmail Dinç, "Biz, kendisini akrabalarımızda olduğunu zannediyorduk ama oraya hiç gitmemiş. Daha sonra jandarma ve AFAD ekipleriyle birlikte köylülerimizin de katılımıyla annemi arıyoruz. Hiçbir iz bulamadık. Aramaya devam edeceğiz" dedi.
 
Göbüler Köyü Muhtarı Celal Başer ise Zilhe Dinç'ten üç gündür haber alınamadığını söyleyerek, "En son Yeniçağa yolu üzerinde kanal boyunda görülmüş. O bölgede de arama çalışması yapıldı ama halen bulunamadı. Hep birlikte sabahtan akşama kadar tüm bölgeyi arıyoruz" diye konuştu.

DHA