"Amacımız, Türk dünyasının birbirini yakından tanıması"

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, Türk dünyası ülkeleri ve topluluklarının birbirini daha yakından tanımaları gerektiğini söyledi.

Amacımız, Türk dünyasının birbirini yakından tanıması
26 Ağustos 2013 Pazartesi 19:49 tarihinde eklendi.

Paşayeva, Bursa, İznik, Bayburt, Amasya, Karabük ve Isparta'nın anlatıldığı 'Ganire Paşayeva ile Adım Adım Türk Dünyası' isimli kitabının tanıtım ve imza töreninde basına açıklamalarda bulundu.

Kitabı yazmasındaki amacını soran gazetecilere Paşayeva, Türk cumhuriyetlerinin en önemli konularından biri olan soydaş ülkelerin daha da yakınlaşması ve kaynaşması ülküsüne katkı sağlamak şeklinde cevap verdi.

Ortak bir milletin temsilcileri olan Türki Cumhuriyetlerin birbirlerini iyi tanımadığına dikkat çeken Paşayeva, ''Türk devlet ve toplumlarının bir birine sahip çıkması, karşılıklı sevinç ve kedere ortak olmaları öncelikle birbirini yakından tanımakla olur.'' dedi. Paşayeva kitap ve benzeri çalışmaların ortak kültür ve tarih zemininde hazırlandığını, bundan dolayı da yakın işbirliği içerisindeki söz konusu ülkelerin birliğinin artmasına hizmet edeceğine inandığını kaydetti.

Hazar Denizi sahilinde bulunan bir alış veriş merkezinde yapılan imza törenine yazarın çok sayıda hayranı ve medya mensubu katıldı. Uluslararası Kerkük Vakfı yararına yapılan imza töreninde yazar, okurları için hem imza dağıttı hem de bol bol fotoğraf çektirdi.


CİHAN