"Amaçları ağaç değil darbe"

Ünlü rapçi Sagopa Kajmer Gezi parkı eylemlerinin hükümete darbe yapmak amaçlı olduğunu belirtti.

Amaçları ağaç değil darbe
04 Ağustos 2013 Pazar 11:54 tarihinde eklendi, 1.179 kez okundu.
Gezi Parkı eylemleri sürecinde ‘sağduyu’ya davet eden mesajları nedeniyle eleştirilen ünlü rap’çi Sagopa Kajmer, “Benim orada gördüğüm şey hükümeti darbeyle indirmekti!”
 
Gezi Parkı eylemleri sürecinde ‘sağduyu’ ve ‘itidal’e davet eden mesajları nedeniyle bir kısım sanat camiasından bir kısım ismin orantısız tepkisine maruz kalan rap şarkıcısı Sagopa Kajmer, Star’a maddi manevi büyük yıkıma yol açan süreci değerlendirdi.
 
Eylemler sırasında “Umarım İstanbul’da ve tüm Türkiye’de tansiyon diner. Herkes huzura erer. Demek istediğim sadece bu. Hoşçakalın” tweet’inden sonra Sagopa için Twitter ve Ekşi Sözlük üzerinden linç kampanyası yürütülmüştü. Sanatçıların özgürce düşüncesini açıklayabilmesinin sanatın temel gerekliliği olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Sosyal medyada sohbet etmek, fikir paylaşmak güzel bir şey. Benim fikirlerimi beğenmeyen, yerden yere vuranlar da olabilir. Zaten ben de onların fikirlerini el üstünde tutmuyorum. Ben, ülkemi düşünürüm. Gezi eylemlerinde gördüğüm tüm tavır yönetimi devirmek adına. Ne bir ağaç, ne bir park söz konusu. Durum böyle olunca içtenlik kalmıyor. Ben insanların dolduruşuyla patlayacak bir silahın mermisi de olmadım.”
 
Mübarek Ramazan bizim kıymetlimiz
 
Ramazan yılda bir geliyor, onu yeterince iyi ağırlamak ve ona değer vermek gerek. Ben kıymetini bilenlerden olma heveslisiyim. “Ah o eski Ramazanlar” demeyelim “Ah güzelim Ramazan” diyelim. Çünkü Ramazan bizim kıymetlimizdir, inanan bir insan için Ramazan değerli bir misafirdir. Allah tekrarını nasip etsin!..”
 
BU YIKIM, SANATLA MÜZİKLE SÜSLENDİ
 
“Bu ülke üzerinde gizli hesaplar yürüten dış güçleri ve buna yıllarca ruhen ve bedenen direnenleri, okumadık mı hep... Müzikle, güzel sanatlarla süslenen çökertme planları alçakça. Türkiye’yi daha iyi yerlere getirmek isteyen bir çoğunluk varsa işte bu genç adam o çoğunluğun içindedir. Aldanmamak gerek, yakıp yıkmamak gerek...