‘Aman dolandırılmayın’ deyip dolandırıyorlar

Kontör çeteleri, polisin "cep mesajlı uyarı sistemi"ni kendine uyarladı. Çeteler vatandaşı arayıp, "Dikkat dolandırılıyorsunuz" diyor. Sonra da hesabına girip dolandırıyor.

Aman dolandırılmayın deyip dolandırıyorlar
16 Temmuz 2012 Pazartesi 11:54 tarihinde eklendi, 1.382 kez okundu.

 

Kontör ve telefon çeteleri dur durak bilmiyor. Emniyet’in vatandaşı SMS’le uyarması üzerine şebeke üyeleri tatkik değiştirdi. Kontör çetesi, “Emniyet’ten arıyoruz. Sakın dolandırılmayın” tuzağıyla kandırıp yine hesapları boşaltmayı başardı.
 
Akşam gazetesinin haberine göre, İstanbul polisi cep telefonundan arayarak kendini polis, savcı, hakim olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran çeteye 15 gün önce operasyon yaptı.
 
Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Aralarında 5 yıldızlı bir otelde yakalanan çete lideri H.S ile 9 bin 500 dönüm arazisi olan köy ağası S.Ö.’nün de bulunduğu 14 kişi tutuklandı.
 
4 aylık takibin ardından yapılan operasyonda, küçük miktarlarda kontör dolandırıcılığı yaparak işe başlayan çetenin ne kadar ileri gittiği ortaya çıktı.
 
Yüzlerce mağduru milyonlarca lira dolandıran çete üyeleri, Emniyet’in vatandaşa ‘Sizi polis, savcı diye arayan kişilere itibar etmeyin. Bu tür telefonlar aldığınızda hemen polisi arayın’ SMS’i ardından yeni bir yöntem geliştirmiş.
 
'PARANIZ DEVLET GÜVENCESİNDE'
Aradıkları vatandaşların kendilerine inanmadığını gören çete üyelerinin yine kendilerini polis gibi tanıtıp “PKK bağlantılı bir kontör dolandırıcısı şebekenin peşindeyiz. Bu şebeke şu an sizin hesabınızı boşaltıyor. Sizi mesajla uyarmıştık. Çeteye operasyon hazırlığındayız. Hesap bilgilerinizi hemen bize verin. Paranız bir kaç gün devlet güvencesinde kalacak’ diye kandırdıkları belirlendi.
 
Hesaplarının boşaltıldığını öğrenip paniğe kapılan birçok kişi, çeteye hemen hesap bilgilerini verip ardından da emniyete ‘operasyon bitmedi mi paramı ne zaman alacağım’ deyince gerçek ortaya çıktı.
 
EMNİYET YİNE UYARDI 
Art arda yapılan operasyonlara rağmen bir çok vatandaşın hala bu tür çetelerin ağına düştüğünü belirten emniyet yetkilileri yine uyardı: Polis asla bir işlemi telefonla yapmaz. Adresinize bir ekip gönderir. Telefonla kim ararsa arasın kanmayın.”