Amanda Knox 4 yıl sonra özgür

İtalya'da, sevgilisiyle birlikte ev arkadaşını öldürmek suçundan 26 yıl hapse mahkum edilen ABD'li Amanda Knox, temyiz duruşmasını kazandı.

Amanda Knox 4 yıl sonra özgür
03 Ekim 2011 Pazartesi 23:53 tarihinde eklendi.

 

ABD ve Avrupa'da 4 yıldır en fazla konuşulan cinayet davasının sanığı Amanda Knox beraat etti. 
   
 Perugia kentindeki temyiz mahkemesi, öğrenci değişim programıyla İtalya'ya gelen, 11 Kasım 2007'de, Perugia kentinde aynı evi paylaştığı İngiliz öğrenci Meredith Kercher'ı öldürmekle suçlanan Amanda Knox (24) ile o dönemdeki İtalyan erkek arkadaşı Rafaelle Sollecito'nun (27) masum olduğuna hükmetti. 
     
Kararın açıklanmasından sonra Knox gözyaşlarına boğulurken, mahkeme binasının önündekiler kararı sevinç çığlıklarıyla karşıladı. 
     
Kercher'in annesinin ise hareketsiz ve sessiz kaldığı gözlendi. 
   
 2007'de Perugia'da Knox ve Sollecito'nun Kercher'i, beraber kaldıkları evde, grup sekse zorladıkları ve istediklerine cevap alamayınca İngiliz kadını bıçaklayarak öldürdükleri iddasında bulunulmuştu. Mahkeme Knox'a 26 ve İtalyan erkek arkadaşı Sollecito'ya 25 yıl hapis cezası vermişti. 
   
 Bıçakta DNA'sı bulunan Amanda Knox, davanın başından beri suçsuz olduğunu iddia ederken, cinayeti Kercher evde yalnız olduğu sırada yan odanın penceresinden giren bir hırsızın işlediğini söylemişti. 
     
Knox ile ilgili yeni adli tıp raporu Temmuz'da temyiz mahkemesine sunulmuştu. Bağımsız uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, üzerinde Knox ve öldürülen Kercher'ın DNA'sının bulunduğu bıçağın geçerli delil olarak sayılamayacağı belirtilirken, bağımsız iki profesörün hazırladığı yeni adli tıp raporunda olay yerinde delil toplayan polislerin 54 hata yaptığı vurgulanmıştı. 
     
ABD'nin en büyük 3 televizyon kanalının, ilk röportajı yapabilmek için milyonlarca dolar teklif ettiği Amanda Knox'u İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin tek korktuğu avukat olarak ünlenen Giulia Bongiorno'nun savundu. 
     
Dört yıldır bir İtalyan hapishanesinde tutulan Knox, cezaevi anılarını kitap halinde yayınlattı. Şimdiye kadar Knox davasının bir filmi ve birçok belgeseli çekildi. 
     
Knox ve Soillecito, bugün görülen son temyiz davasında masum olduklarını yinelemişlerdi. 
   
 Amanda Knox, Meredith Kercher'in arkadaşı olduğunu ve onu öldürmediğini söyleyerek, İtalyan polisi tarafından aldatıldığını ve yanlış ifade vermeye zorlandığını iddia etmişti. 
     
Amerikan basını, İtalyan basınında çıkan bazı yorumlarda, "melek yüzlü şeytan" olarak gösterilen ve "erkek arkadaşını etkisi altına alıp cinayeti birlikte işlemeye teşvik eden seks düşkünü bir genç kız" olarak tasvir edilen Knox'un, İtalyan basını tarafından yaratıldığı iddia edilen imajına büyük tepki göstermişti.