Amasra'da ''Şehit Madenci Anıtı'' açıldı

Amasra'da yapılan ''Şehit Madenci Anıtı'' törenle açıldı.

Amasrada Şehit Madenci Anıtı açıldı
16 Temmuz 2012 Pazartesi 19:58 tarihinde eklendi, 1.511 kez okundu.

 

Amasra Belediyesi ile Çalışma ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı tarafından ilçe merkezinde yapılan Şehit Madenci Anıtı'nın açılışı için tören düzenlendi. 
     
Törende konuşan Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, maden ocaklarındaki iş kazaları haberlerinden her zaman üzüntü duyduğunu söyledi. Maden kenti Amasra'ya kaymakam olarak atandıktan sonra maden ocağına girme imkanı bulduğunu anlatan Yıldız, ''Ne zamanki buraya atandım, maden ocağının eksi 350 metre koduna indim, işçilerin emeğini daha iyi anladım. Madenciler, gerçekten zor bir iş yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatından sonra ülkemizde 5 bin şehit veren başka bir iş kolu yoktur. Kömür, bizim ekonomimizi buralara getiren önemli bir faktör. Diğer yanda turizm de var ama biz kömürden vazgeçmeyiz, kömüre yüzümüzü dönemeyiz'' diye konuştu. 
     
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise Amasra'nın doğal ve tarihi güzelliği ile madenciliğin bir arada yürütüldüğü, emsali olmayan bir ilçe olduğunu ifade ederek, ''Bizler, bu güzelliğin bozulmaması için her zaman Amasra halkının yanında olacağız. Ülke ekonomisine katkı veren madenciler olarak maden ocaklarımıza yatırım yapılsın, işçi açıkları giderilsin istiyoruz'' dedi. 
     
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur da ilçenin madencilik ile turizmi birlikte yaşatmayı da başarabilmiş ender bir bölge olduğunu belirtti. 
     
Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Timur'un talebi üzerine anıtın açılışını maden işçileri yaptı. Tören sonrasında temsili maden ocağı gezildi, maden ekipmanları sergisi açıldı.