Amasya halk otobüsü şoförlerine eğitim

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 'Engelliler Biziz Projesi' kapsamında il merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma aracı şoförlerine engelli hakları konusunda eğitim verildi.

Amasya halk otobüsü şoförlerine eğitim
20 Ağustos 2013 Salı 16:42 tarihinde eklendi.

Kendisinin de daha önce sağlıklı bir şoför olduğunu ve ağır vasıta araç kullandığını ama yaşadığı bir kaza sonucu şu anda görme engelli biri olduğunu ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar, “Otobüs şoförleriyle ilişkilerimiz iyi ancak bazen iletişim eksikliğinden ve uygulamalardan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Şoförlerin çoğu bize yardımcı olmaya çalışıyor, inerken ve binerken yardımcı oluyor. Ama bazı şoförler ya iş yoğunluğundan ya bilgisizlikten ya da başka nedenlerle engellilere olumsuz yaklaşıyor. Birbirimizle iletişim kurarak, bilgilendirme yaparak bu sıkıntıları aşacağız.” dedi.

Türkiye Engelliler Derneği Amasya Şube Başkanı Abdullah Ayyıldız, Amasya trafiğinden ve bazı uygulama eksiklikler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek; “Amasya’mızda engellilere uygun diye alınan bazı otobüslerimiz var. Ama bu otobüslere biniş bir engelli için kolay olmayabiliyor. Bazen şoför arkadaşlarımız durakta öyle bir duruyor ki araba engelliye uygun olsa bile binemiyorsunuz.” diye konuştu.

Amasya Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’nde çalışan şoförler ise toplumun genelinde engellilere karşı bir duyarsızlık olduğunu, kendilerinin belediye, emniyet müdürlüğü ve taşıma kooperatiflerinin kurallarına göre hareket ettiklerini vurgulayarak engellilerin ulaşımda sorunlarının azaltılması için öncelikle yetkili kurumlarla ve bir çalışma yapılmasını gerektiğini belirtti.


CİHAN