Amasya Üniversitesi’nde 14 bin öğrenci eğitim görüyor

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014-2015 akademik yılı içerisinde eğitim-öğretim görecek olan öğrenciler ile akademik ve idari personele başarılı ve verimli bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

Amasya Üniversitesinde 14 bin öğrenci eğitim görüyor
15 Eylül 2014 Pazartesi 12:13 tarihinde eklendi.

Amasya Üniversitesi’nin 84 aktif programında 14 bine yakın öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü kaydeden Rektör Orbay, "Akademik özgürlüğü bilimin evrenselliği olarak gören ve her zaman ön planda tutan Amasya Üniversitesi, bilimle, halkla, sanatla bütünleşmiş bir üniversite olmayı hedeflemektedir.” dedi.

Orbay, “Amasya Üniversitesi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının yanı sıra hayat boyu öğrenmenin tüm süreçlerinde de akademik faaliyetler yapmakta ve mezuniyet sonrası istihdam sorunlarının yaşanmadığı alanlarda yeni programlar açarak istikrarlı bir şekilde büyümektedir.

2014-2015 akademik yılına üniversitemiz bünyesinde; yedi fakülte, bir yüksekokul, sekiz meslek yüksekokulu, iki enstitü ile beş araştırma-uygulama merkezi ile birlikte girmektedir.

Yüzde 80'i şehir dışından gelen yaklaşık 14 bin öğrencimizi kendi çocukları gibi sahiplenen değerli Amasya halkıyla bu yıl da çeşitli organizasyonlarda buluşacağız, etkinliklerimizi onlarla paylaşıp birlikte gelişeceğiz.
Amasya Üniversitesi’nin bilimsel araştırma, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki başarıları için çalışan tüm öğretim elemanı kadrosuna, idari personele, özellikle de öğrencilerimize başarılı ve verimli bir akademik yıl dilerim.” şeklinde konuştu. CİHAN


CİHAN