Amasya’da 5 hektar orman kül oldu

Amasya’nın Suluova ilçesine bağlı Kapaklı köyü mevkiinde orman yangını çıktı. Yangında 5 hektarlık ormanlık alan kül oldu.

Amasyada 5 hektar orman kül oldu
30 Ağustos 2013 Cuma 20:14 tarihinde eklendi.

Suluova ilçesine bağlı Kapaklı köyü mevkiinde henüz belirlenemeyen sebepten yangın çıktı. kızılçam ormanında çıkan yangına Amasya, Suluova, Vezirköprü ve Ladik’ten gelen arozözlerle müdahale edildi. Ayrıca, Kastamonu’dan getirtilen yangın söndürme helikopteri yangının kontrol altına alınmasında etkili oldu.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, yaptığı açıklamada, “Suluova ilçemize bağlı Kapaklı mevkiinde bir orman yangını çıktı. Çıkış sebebini henüz bilmiyoruz ama araştırıyoruz. Çok güçlü bir rüzgar var. Halen rüzgarın gücünü hissediyoruz.

Rüzgarla beraber bu yangın ciddi bir yayılma tehlikesi göstermek üzereyken Amasya, Suluova, Vezirköprü ve Ladik’ten gelen orman ekiplerinin olaya müdahale etmesi ve Kastamonu’dan talep ettiğimiz helikopterin sorti yaparak alevlerin üzerine su boşaltması sonucu yangın kontrol altına alındı. Tahminimiz 5 hektarlık bir alan bu yangından etkilenmiş vaziyettedir. Söndürme çalışmaları devam ediyor. İnşallah tehlikeyi atlatmış görünüyoruz.

Yangının kontrol altına alınmasında en ekili çalışma havadan müdahale yoluyla oldu. Havadan müdahale olmamış olsaydı yangının zararı farklı boyutlarda olurdu.” diye konuştu.


CİHAN