Amasya’da 7. Kültür Evi hizmete açıldı

Amasya Belediyesi tarafından 'Her Mahalleye Bir Kültür Evi' projesi kapsamında kadınlara yönelik yapılan evlerden 7'nci düzenlenen tören hizmete açıldı.

Amasyada 7. Kültür Evi hizmete açıldı
27 Eylül 2013 Cuma 19:47 tarihinde eklendi.

Düzenlenen törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Milletvekili Avni Erdemir, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür Evleri’nin Amasya’nın mimari yapısına uygun bir şekilde yapıldığını kaydeden Vali Çomaktekin konuşmasında şunları söyledi:

“Kadınlarımız buradaki faaliyetleri ile sosyal hayata katılacaklar. Toplumların şekillenmesinde kadınların rolü daha önemlidir. Bir anne ne kadar eğitimli, kültürlü, sağlıklı olursa toplumdaki huzur, saadet, birlik, beraberlik, eğitim ve kültür düzeyi de o oranda yüksek olur.”

Çocukların yetişmesinde annelerin payının her zaman babalardan daha fazla olduğunu belirten Vali Çomaktekin, “Bu bakımdan bayanlar ve annelerimiz bizler için çok önemlidir. Hanımların vakitlerini iyi değerlendirmeleri, kabiliyetlerini geliştirmeleri ve aile bütçesine katkıda bulunmaları için böyle güzel mekanlara ihtiyaç var. Bu kültür evimiz bayanlara bu imkanı sağlamış olacak.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise konuşmasında, “Kültür Evleri’nde yaklaşık 3 bine yakın hanım kardeşimiz, genç kızımız 22 branşta Türk İslam sanatlarının, Türk geleneğinin güzel örneklerinin kurslarını alıyorlar. Bu güzel gelenekleri yaşatma konusunda büyük çaba sarf ediyorlar. Aynı zamanda sosyal hayata katılmanın güzel bir vesilesi oluyor.” dedi.


CİHAN