Amatör maçta kavga: 6 yaralı

Balıkesir Körfez 1. Amatör Küme Ligi'nde mücadele eden Zeytinli Belediyespor ile Ayvalık Barbaros Sefaspor maçında istenmeyen olaylar çıktı.

Amatör maçta kavga: 6 yaralı
28 Şubat 2013 Perşembe 22:46 tarihinde eklendi, 1.600 kez okundu.

 

Maç sırasında seyirci ile konuk takımın teknik kadrosu arasındaki gerginlik maçın bitiminden sonra sahaya yansıdı. Ev sahibi ekibin konuk ekibe saldırmasıyla tırmanan olaylar, seyircinin sahaya inmesinin ardından daha da büyüdü. Jandarmanın yetersiz kaldığı olaylarda Ayvalık Barbaros Sefa Spor teknik direktörü ile birlikte 5 futbolcu yaralandı. 
 
Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesindeki şehir stadında karşı karşıya gelen Zeytinli Belediyespor ile Ayvalık Barbaros Sefaspor arasındaki maç gergin başladı. İlk yarıda sahaya atılan konfeti ve maytaplar yüzünden yedek kulübedeki konuk ekibin bir futbolcusu olumsuz etkilendi. Futbolcu kendini sahanın içine atarak yere düştü. Hakem bu nedenle karşılaşmaya yaklaşık 10 dakika ara verdi. Ortalığın sakinleşmesinden sonra karşılaşma kaldığı yerden devam etti. Maç devam ederken seyirci ile konuk takımın teknik direktörü Ali İhsan Uysal arasında sözlü sataşma başladı. Zaman zaman gerginliklerin olduğu maçta jandarma yetersiz kaldı. 
 
Maçın ilk yarısı Zeytinli Belediyespor'un 3-0'lık galibiyetiyle bitti. İkinci yarıda konuk ekibin bulduğu gollerle durum eşitlendi. 3-3’den sonra başka gol olmayınca hakemin son düdüğüyle saha ikinci kez daha karıştı. Ev sahibi Zeytinli Belediyespor futbolcuları konuk ekibe saldırdı. Taşlar ve sopaların konuştuğu maçta saha giren seyircilerde kavgaya karışınca ortalık savaş alanına döndü. İstenmeyen görüntülerin yaşandığı maçta jandarma yetersiz kalınca bir jandarma komutanı belindeki silahını çıkarak havaya uyarı ateşi açmak zorunda kaldı.

Çıkan olaylarda Ayvalık Barbaros Sefaspor'un Teknik Direktörü Ali İhsan Uysal, futbolculardan Serbes Arıç, Fırat Baysal, Kazım İlkbahar ve isimleri öğrenilemeyen iki futbolcu yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zeytinli Belediyespor taraftarları, olayların başlamasına Barbaros Sefaspor Teknik Direktörü'nün neden olduğunu öne sürdü. Teknik adam Ali İhsan Uysal’da maçta can güvenliklerinin olmadığını jandarmanın olaylara yetersiz kaldığını söyledi. 
 
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

CİHAN