Amatör maçta olaylar çıktı; 3 gözaltı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, oynanan amatör küme karşılaşmasında olaylar çıktı. Çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

Amatör maçta olaylar çıktı; 3 gözaltı
21 Ocak 2013 Pazartesi 00:14 tarihinde eklendi.

 

Beyçayırı Stadı’nda, Kandillispor ile Bayatspor arasında oynanan Ereğli 1. Amatör Küme karşılaşmasında çıkan olaylar güçlükle engellendi.
 
Aynı zamanda ligde kalacak takımın belirlenmesinde de önemli olan karşılaşmanın Bayatspor lehine devam ettiği sırada maçın 89. dakikasında Kandillispor’dan Selahattin’e hakem kırmızı kart gösterdi. Hakemin kararına itiraz eden futbolcular yan hakemin üzerine yürüyerek tepki gösterdiler. Bu sırada diğer takım oyuncuları da tartışmaya karıştı. Bir grup polis de taraftarları ayırarak olayı yatıştırmaya çalıştıysa da bazı taraftarları da olaya katılması üzerine duruma polis müdahale etti. 
 
Futbolcuların üzerine yürüdüğü hakemler sahadan güçlükle ayrılarak soyunma odalarına gitti. Ancak futbolcular arasında devam eden olaya iki takım tarafları da karışınca polis takviye güç istedi. Polis sahadaki olayları yatıştırmaya çalışırken taraftarların büyüyen tartışması ise saha dışında güçlükle kontrol altına aldı. Bu sırada bazı futbolcuların da saha dışına çıkarak polisin gözaltına almaya çalıştığı taraftarları almak istedi. Ancak polis biber gazı da kullanarak duruma müdahale etti. 
 
Zaman zaman polisin de zor durumda kaldığı olayların ardından biri futbolcu olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı. Bu sırada bazı taraftarlar ise gerek göz altılara, gerekse polisin biber gazı kullanmasına “Orantısız güç” kullandığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Bir taraftarın polise hitaben “bundan sonra sizin başınıza gelenlere üzülmeyeceğiz” demesi üzerine Polis memurları "Şehitlik Allah'tan gelir" sözüyle cevap verdi. 
 
Olayla ilgili olarak göz altına alınan birisi futbolcu üç kişiden ikisinin serbest bırakıldığı öğrenilirken, Hakem ve polislere saldıran T.A isimli taraftarın göz altında tutulmasına devam edildiği ve yarın savcılığa çıkarılacağı öğrenildi. 
 
Sahada centilmence oynanması gereken futbolun çıkan olaylar sonucu kavgaya dönüşmesi futbolun çirkin yüzünü bir kez daha göstermesi oldu.

CİHAN