Amazon Köyü'ne büyük ilgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Amazon Köyü, ziyaretçi akınına uğradı.

Amazon Köyüne büyük ilgi
29 Temmuz 2014 Salı 10:46 tarihinde eklendi.
Geçen yıl yaklaşık 200 bin kişi tarafından ziyaret edilen saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel bir silikon madde kullanılarak yapılan kadın savaşçıların heykellerinin bulunduğu köy, 7'den 70e her yaş ve kesimden ilgi gördü.
 
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Amazon Köyü büyük ilgisi çekiyor. Geçen yıl 200 bine yakın ziyaretçi ağırlayan Amazon Köyü, bu yıl da çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Amazon Köyü Sorumlusu Tuncer Kaflı, tesisin 5 yılda tamamlandığını söyledi. Tesisin 3 yıldan bu yana halkın hizmetinde olduğunu belirten Tuncer Kaflı, şöyle dedi:
 
"Amazonlar'ın Samsun'un Terme İlçesi'nde yaşadığı biliniyor. Buradaki amacımız Samsun'a gelen misafirlerimizin hoş vakitler geçirmesi için mekan sağlamak. Amazon Köyü'ne olan ilgi beklentilerimizin çok üzerinde. Gelen misafirlerimizi kayıt altına aldığımız bir ajandamız var. Bu ajandaya baktığımızda geçtiğimiz yıl 200 bin civarında ziyaretçimiz olduğunu gördük. Bu yıl haftalık 10 binin üzerinde ziyaretçimiz oldu. 3 yıldır vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep etmedik. Ama bundan sonraki süreçte giriş ücrete tabi olacak. İçeride 21 heykelimiz mevcut. Bunların içerisinde kraliçe, muhafızları, aşçı muhafızlar, koruma muhafızları, hedef gösteren amazon kızları, savaştan yorgun gelmiş uyuyan amazon kızları, savaşta kayıp vermiş üzgün amazon kızları, savaş esnasında kadınların ele geçirdiği esirler bulunuyor."
 
Heykellerin çok ilgi çektiğini vurgulayan Tuncer Kaflı, bu heykellerin balmumu olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Amerika'da korku filmlerinde kullanılan özel bir silikon madde kullanılarak yapılmıştır. İnsan dokusuna biraz daha yakındır. Gözler gerçek protez göz, saçlar gerçek saçtır. Misafirlerimiz Amazon Köyü'ne ilk girdiklerinde hücrede bulunan erkeklerle konuşmaya başlıyor. 'Siz canlısınız. Hareket edin' gibi sözler kullananlar oluyor. Amazonlar,  Aralarında hiç erkek barındırmayan, sadece kadınlardan oluşan bir savaşçı topluluktur. Soyunu sürdürmek için yılda 1 kez karşı kavim olan İskipler ve Sakalar deniler erkek savaşçı gruplarla birlikte olurlar. Bu birlikteliklerden doğan erkek çocukları küçük yaşta sakat bırakıp kale içerisinde köle olarak kullanırlar. Kızları ise kendi kabilelerine katıp savaşçı yaparlar. Ergenlik yaşlarına geldikleri zaman sağ göğüslerini kızgın balta ile kesip alırlar. Ya da sağ göğüslerinin gelişmemesi için kızgın taş bağlarlar. Amaçları ise daha güzel yay gerip ok atmaktır."