Amazonlar yeniden Türkiye'de

Samsun'un Terme ilçesinde yaşadıkları varsıyalan efsane savaşçı Amazon kadınları için Batıpark'ta Amazon Köyü kuruldu.

Amazonlar yeniden Türkiyede
22 Ağustos 2011 Pazartesi 11:40 tarihinde eklendi, 4.549 kez okundu.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce Batıpark'ta yapılan Amazon Köyü'ne Amazon kadınlarının heykelleri yerleştirilmeye başlandı. 
 
Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik  Amazon köyüne yerleştirilen  Amazon kadın heykelleri için gerçek saç, protez göz, deri görünümü veren özel silikon madde kullanıldığı belirtildi.
 
Savaşçı Amazon kadınlarının heykellerini yapan Adil Çelik, efsaneye göre Amazon kadınlarının 3 bin yıl önce yaşamış bir kavimin üyeleri olduğunu söyledi. 
 
Savaşçı kadınlarının herkesin tanıması gerektiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:
 
"Amazon köyünde görsel ve sanatsal çalışmalar yaparak efsane savaşçı kadınların yaşamlarını anlatmaya çalışıyoruz. Böyle bir çalışmanın dünyada ilk kez çalışıldığını sanıyorum. Heykellere dokunduğunuzda sanki insana dokunduğunuzun hissini alabilirsiniz. Özel bir silikon kullanıldı. Amazon kadınlarına birebir benzer bir şekilde yapıldı. Heykel yapılışında yaklaşık 3 bin yıl önce yaşamış insanların kemik yapılarını esas aldık. Hiç bir çalışmamızda abartı yok. Çünkü Amazonların çok iri yapılı olduğu anlatılır. Ama yapılan araştırmalarda günümüz insanından çok fazla farkı olmadığı anlaşıldı. Bizde bunu baz alarak böyle bir çalışma yaptık."
 
Çelik, Amazon kadınlarının üzerine deri elbiseler diktiklerini ve 3 bin yıl önce Amazonların uygulamış olduğu dikiş tekniğini kullandıklarını da ifade etti.
 
Hazırlanan Amazon köyüne biri Amazon kraliçesi olmak üzere toplam 24 adet Amazon kadını heykelini yerleştirmeyi planladıklarını kaydeden Çelik, "Heykellerimizi yaklaşık 1.5 yıl içinde tamamladık. Şuan 6 heykeli köyü yerleştirdik. Köy içinde yapılan çalışmaların tamamen bitmesi halinde bütün heykellerimizi yerleştireceğiz" diye konuştu.