"Ambargoları hazmetmek mümkün değil"

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC gençliğine dünyaca uygulanan ambargoları hazmetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Ambargoları hazmetmek mümkün değil
10 Şubat 2012 Cuma 19:22 tarihinde eklendi.

KKTC Başbakanı İrsene Küçük, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı Başbakanlıkta kabul etti. 
    
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kabulde yaptığı konuşmada, ''KKTC'de tarihe önemli notlar düşülen bir program gerçekleştirdiğini'' söyledi. 
    
Güne ''Gençlik Çalıştayı'' ile başladığını, amacın gençlerin ihtiyaçlarının karşılanması ve karşılıklı sorunların çözülmesi olduğunu belirten Suat Kılıç, Türkiye'de öğrenim gören KKTC vatandaşı gençlerin olduğunu ayrıca, Türkiye'den gelerek KKTC'de eğitim gören 29 bin öğrenci bulunduğunu belirtti. 
    
Suat Kılıç, gençlere vermeye çalıştıkları mesajların daha fazlasının Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan İrsen Küçük'ün çalıştaya katılmasıyla verildiğini söyledi. 
    
KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'e de, çalıştayın organizasyonunda büyükelçilikle birlikte ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür eden Suat Kılıç, organizasyonun ''kusursuz'' olduğunu vurguladı. 
    
Suat Kılıç, bundan sonra kendilerine düşen görevin iki ülke gençleri arasında işbirliği imkanlarını artırmak olduğunu ifade etti. 
    
Bakan Suat Kılıç, sportif ambargolara ilişkin bir soru üzerine ise bu konuya Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinde geniş bir şekilde temas ettiğine dikkati çekerek, ''Kıbrıs Türk halkına yönelik ambargoların insani, vicdani, hukuki hiçbir dayanağı yoktur. KKTC'ye yönelik ambargoların tümü dayanaksızdır, haksızdır, hukuksuzdur'' dedi. 
    
Suat Kılıç, AB'nin, Kıbrıs Türküne verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini, Rum kesimine ise tersini yaptığını, bunun da kabul edilemeyeceğini vurguladı. 
    
Suat Kılıç, bir medeniyet projesi olan AB'nin Kıbrıs Türklerine yönelik sözlerinden çark etmesinin medeniyete güveni sarstığını da söyledi. 
    
KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, Kılıç'a teşekkür ederek, ortak hazırlanan çalıştayın beğenilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirtti. 
    
İrsen Küçük, KKTC gençlerine karşı başta Avrupa olmak üzere devamlı gündemde tutulan ambargoların sporda da devamının hazmedilemeyeceğini vurguladı. 
    
Sporun, gençliğin becerilerinin takdimi olduğunu, bunu siyasileştirmemek gerektiğini dile getiren İrsen Küçük, anavatan ile en azından spor ambargolarının hafifletilmesi ve müsabakalara KKTC gençlerinin de katılması için çalıştıklarını söyledi.