"Ambrabat parayı seviyor"

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Ambrabat için Galatasaray’ın resmi teklifte bulunmadığını söyledi. Galatasaray’ın ayıp ettiğini savunan Mamur “Ambrabat, Galatasaray’ı değil, parayı seviyor” dedi.

Ambrabat parayı seviyor
31 Aralık 2011 Cumartesi 20:32 tarihinde eklendi.

 

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Ambrabat için Galatasaray’ın resmi teklifte bulunmadığını söyledi. Galatasaray’ın ayıp ettiğini savunan Mamur, “Ambrabat G.Saray’ı değil, parayı seviyor” dedi.
 
Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, kadro dışı bırakıldıktan sonra A2 takımına gönderilen Noureddine Amrabat ile ilgili bazı basın organlarında asılsız haberler çıktığını söyledi.
 
Mamur, futbolcuyu Beşiktaş, Fenerbahçe veya hiçbir kulübe teklif etmediklerini açıkladı.
 
Galatasaraylı yöneticilerin yanlış tutumu nedeniyle futbolcularından faydalanamadıklarını ve çok büyük maddi kayıpları olduğunu öne süren Recep Mamur, şunları söyledi:
 
"Galatasaray, menajerler aracılığıyla futbolcumuzla transfer görüşmeleri yaptı. Bundan ancak 20 gün sonra Galatasaray yöneticisi Ali Dürüst, beni arayarak Amrabat'ı istediklerini bildirdi. Kendisine, futbolcuyu satmayı düşünmediğimizi ve kadromuzu ona göre oluşturduğumuzu belirttim. Kendisi de bu konunun o an itibariyle kapandığını söyledi.
 
Ancak, daha sonra Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bir televizyon kanalında, Amrabat için bize resmi transfer teklifinde bulunduklarını açıkladı. Galatasaray yönetimi, Amrabat ile ilgili bize kesinlikle resmi transfer teklifinde bulunmadı. Resmi teklif yazılı olur ve hatta daha kesin olması için noter onaylı olur. Bunlar, resmi teklifin ne olduğuna da bilmiyorlar. Resmi teklifi, nasıl, ne zaman, hangi yolla, kime yapmışlar, bunu kamuoyuna açıklasınlar. Bize çok ayıp ettiler."
 
Galatasaray yönetimini bu tavırları nedeniyle şiddetle kınadıklarını, haklarını aramak için TFF, UEFA ve FIFA nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Mamur, kulüp olarak üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını, ama gelinen noktada futbolcularından istifade edemediklerini dile getirdi.
 
‘HİÇBİR KULÜBE SATMAYACAĞIZ’
Amrabat'ın Kayserispor ile daha 3,5 yıllık sözleşmesi bulunduğunu hatırlatan Recep Mamur, şöyle devam etti:
 
"Futbolcu, Galatasaray'ı değil, parayı sevdiği için Galatasaray'a gitmek istediğini söyledi. Amrabat, Galatasaraylı mı doğdu? Aynı paraları başka takım teklif etseydi o takımı tercih ederdi. Ama bizim için önemli olan para değil. Amrabat ile ilgili gelecek tüm transfer tekliflerine kapalıyız. Futbolcunun 3,5 yıl daha bizimle sözleşmesi var, hiçbir kulübe satmayacağız."
 
Kayserispor'un Hollanda'nın PSV Eindhoven takımından transfer ettiği 24 yaşındaki Noureddine Amrabat, ligin ilk yarısında gösterdiği performansla adından çok söz ettirmişti.
 
Galatasaray'ın transfer girişimine Kayserispor yönetiminin olumsuz yanıt vermesi üzerine Amrabat, Galatasaray'da futbol oynamak istediğini açıklamış ve Kayserispor yönetimi de futbolcuyu Antalya kampı kadrosundan çıkarmıştı.
 
Kayserispor yönetimi, daha önce de Galatasaray ile Ali Turan'ın transferi konusunda benzer bir sorunu yaşamış, Galatasaray'ın istediği futbolcu sezon sonuna kadar kadro dışı kalmıştı.
 
Kayseri ekibi, her iki futbolcu için de Türkiye Futbol Federasyonu'na, "futbolcularının ayartıldığı" iddiasıyla şikayette bulunmuştu.