Ambulans kaza yaptı: 5 yaralı

Ankara’da trafik kazası yaralısını hastaneye götüren bir ambulansın kazaya karışması sonucu, üçü sağlık görevlisi 5 kişi yaralandı.

Ambulans kaza yaptı: 5 yaralı
04 Ağustos 2013 Pazar 19:20 tarihinde eklendi.

Akşam saatlerinde yaşanan kaza söyle gerçekleşti: Çevreyolu Bağlum köprüsünün altındaki bir trafik kazasından yaralıları alan ambulans siren çalarak Yozgat Bulvarı’na geldiği sırada kırmızı ışıkta geçti.

Bu esnada kavşakta kendisine yeşil ışık yanan sürücü Semih Altın’ın kullandığı otomobil yola çıktı. Yolda yanında bulunan TIR nedeniyle ambulansı fark edemeyen otomobil, yaralı taşıyan ambulansa yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil yol ortasında güçlükle durabildi. Ambulans ise bir süre gittikten sonra ancak durabildi.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Kaza yapan ambulanstaki sağlık ekibinin telsizle kazaya karıştıklarını bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Bolu iline ait 112 ambulans ekibi, kazazedelere ilk müdahaleyi yaptı. Gelen diğer ambulanslardaki sağlık görevlileri, de kazaya karışan ambulanstaki trafik kazası yaralısı ile 3 sağlık memuru ve otomobildeki yaralı Filiz Altın’ı çevredeki hastanelere sevk etti.

Kazaya karışan otomobil sürücüsü Semih Altın, “Siren sesi duydum, fakat ambulansın nerede olduğun göremedim. Yanımdaki TIR görüş açımı kapattı. Bize yeşil yanınca hareket ettim. TIR aniden durdu. Ben de TIR’ın arızalandığını sandım. Yoluma devam edince kaza yaşandı” dedi.


CİHAN