Ambulans şemsiyeye çarptı diye!

İzmir'de, kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'a müdahale ederek hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 ambulansı, bir manavın şemsiyesine çarptı.

Ambulans şemsiyeye çarptı diye!
20 Mayıs 2014 Salı 12:47 tarihinde eklendi.
İddiaya göre manav A.B. sağlık görevlilerine küfür etti, uyarılması üzerine de sağlık memuru Korkmaz Hangün'e yumruk atarak burnunu kırdı. A.B., içinde hasta bulunan ambulansın arkasından da taş atarak camını kırdı. Ambulansta duran kalbi tekrar çalıştırılan hasta Hüseyin Yavuz ise, götürüldüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. A.B., polis tarafından gözaltına alındı. 
 
Karabağlar İlçesi Eskiçamlık semti 5003 sokakta dün saat 17.30 sıralarında, bir kişinin rahatsızlandığı ihbarı üzerine adrese bir ambulans gönderildi. Karabağlar 25 Nolu Acil Yardım İstasyonu görevlileri 35 ZT 112 plakalı ambulansla hastanın bulunduğu sokağa ulaştı. Sağlık ekipleri, hasta 45 yaşındaki Hüseyin Yavuz'un kalp krizi geçirdiğini belirledi ve müdahale etmeye başladı. Sedyeyle ambulansa alınan Yavuz'u İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmek için geri manevra yaparak sokaktan çıkmak isteyen ambulans şoförü, sokağın köşesinde bulunan bir manavın şemsiyesine çarptı. 
 
DÖNER BIÇAĞIYLA KOVALADI
 
Şemsiyesine çarpıldığını gören A.B. iddiaya göre sağlık ekiplerine küfretti. Sağlık memuru Korkmaz Hangün araçtan inerek herhangi bir hasarın olmadığını, sakin olması gerektiğini ve araçta hasta bulunduğunu söyledi. Ancak A.B. Kormaz Hangün'e yumruk attı. Hangün'ün burnundan kanlar boşaldığını gören ambulans şoförü olaya müdahale etmek istedi. Bu sırada A.B eline aldığı döner bıçağıyla sağlık görevlilerini kovaladı. Ambulansa binen görevliler hızla olay yerinden uzaklaştı. A.B. ise içinde hasta bulunan ambulansa taş atarak aracın araka camı kırdı, taş da içeri düştü. Burnu kanlar içinde kalan sağlık memuru K.H. buna rağmen kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'a müdahale ederek hastaneye gitti. Hüseyin Yavuz'un yolda duran kalbi ambulanstaki müdahaleyle çalıştırıldı. Hastanede tedaviye alınan Hüseyin Yavuz'un ardından K.H.'ye müdahalede bulunuldu. K.H.'nin burnunun kırıldığı anlaşıldı. Hasta Hüseyin Yavuz ise yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. A.B. olay sonrası Karabağlar Polis Merkezi tarafından gözaltına alındı.
 
Hasta ihbarının 112 merkezine saat 17.05'te yapıldığı, yaşananlara rağmen hastanın 17.26'da hastaneye giriş yaptığı belirtildi. 
 
Türk Sağlık-Sen şubesinin internet sitesinden konuyla ilgili bir açıklama yapıldı, sağlık görevlilerine geçmiş olsun dilekleri iletilirken, olay kınandı. 

DHA