Amerika resmen donuyor

ABD’de kar fırtınası yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Perşembe akşamı başlayan kar fırtınasından dolayı ülke genelinde 16 kişi hayatını kaybetti. Birçok eyalette acil durum ilan edildi.

Amerika resmen donuyor
04 Ocak 2014 Cumartesi 21:33 tarihinde eklendi, 2.116 kez okundu.

ABD'de kar fırtınası ve şiddetli soğuklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yetkililer, vatandaşları zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu. Ulusal Hava Durumu Servisi ( NWC), soğuk havanın etkisini devam ettireceğini, yer yer sıfırın altında 50-60-70 dereceye kadar düşeceği uyarısında bulundu. Rüzgarın artması ile birlikte 5-10 dakika içinde donmaların olabileceği belirtildi. New York ve New Jersey valilikleri acil durum ilan ederek insanların evden çıkmamasını istedi.

SICAKLIKLAR EKSİ 70’İ BULACAK

Soğuklar özellikle ABD’nin Ortabatı eyaleterinde etkisini artıracak. Hava tahmin raporlarına göre, pazar gününe kadar sıcaklıklar eksi 70’e kadar düşecek. Minnesota Valisi Mark Dayton, raporlara göre eyaletin en soğuk günleri yaşadığını, bu nedenle pazartesi günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

GÖKDELENLER ARASINDA BUZ PATEN KEYFİ

Havaların soğuk olmasına rağmen New Yorklular şehir merkezinde gökdelenlerin arasında bulunan Bryant Park’ın içinde kurulan pistte buz pateni keyfini yaşıyor. Kış mevsiminde buz pateni pistine dönüştürülen park, özellikle turistlerin büyük ilgisini topluyor. Çok sayıda insanın aynı anda kayma şansı bulduğu piste girişler ise ücretsiz. Parkın içinde bulunan küçük şelalenin donması ise renkli görüntü oluşturdu.


CİHAN