"Amerika sizinle"

ABD Başkanı Barack Obama, Sandy kasırgasının etkileri, zarar verdiği eyaletlerde yürütülen yardım ve kurtarma çalışmaları hakkında son bilgileri almak üzere Beyaz Saray'da ekibiyle video konferans düzenledi.

Amerika sizinle
30 Ekim 2012 Salı 23:08 tarihinde eklendi.

 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama, valilerin talebi üzerine, New Jersey ve New York eyaletlerini, ''Büyük afet'' bölgesi ilan etti. Bu sayede, eyalet ve yerel düzeydeki yardım çabalarına ilave federal desteğin sağlanacağı ve kasırgadan etkilenen kişilere de doğrudan federal yardımların ulaştırılacağı belirtildi. 
     
Video konferansa, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Federal Acil Durumlar Ajansı (FEMA) Direktörü William Fugate, Enerji Bakanı Steven Chu, Ulaştırma Bakanı Ray Lahood, Savunma Bakanı Leon Panetta, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Oramiral James Winnefeld, Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius ve diğer ilgililer katıldı. 
     
Brifing sırasında Obama, kasırgadan etkilenenlere ve hayatlarını kaybedenlere dair duyduğu kaygı ve üzüntüyü dile getirdi, aynı zamanda, çevresindekileri kurtarmak için hayatlarını riske atanların kahramanlıklarını övdü. 
     
Toplantıda, FEMA Direktörü William Fugate, yerel birimlerin çalışmalarına destek için federal düzeydeki koordinasyon faaliyetleri ve kaynakların konuşlandırılması hakkında bilgi verdi. 
     
Hazine Bakanı Timothy Geithner da finansal piyasaların durumu ve bu alanda yürütülen çalışmalar dair Başkan Obama'yı bilgilendirdi. 
     
Obama'dan, ekibine talimatlar- 
     
Barack Obama, ekibine, eyalet ve yerel birimlere ihtiyaç duydukları tüm kaynakların mümkün olduğu kadar hızlı aktarılmasının ilk öncelikleri olduğuna işaret ederek, bu süreçte yaşanabilecek sıkıntıları bir an önce tespit edip, çözmeleri talimatını verdi. 
   
 Obama, ekibinden, hayat kurtarma gibi birinci öncelik taşıyan konuların yanı sıra elektrik kesintisi gibi sorunların giderilmesi konusunda da eyalet, yerel ve özel sektörün çabalarına ellerinden gelen desteği vermelerini istedi. 
     
Sandy kasırgasının etkilerinin hala sürdüğüne dikkati çekerek, ekibine, ''Odaklanmaya devam edin'' mesajını veren Obama, Amerikan halkına da yerel yetkililer, valiler ve belediye başkanlarının talimat ve uyarılarına kulak vermeleri çağrısında bulundu. 
     
Vali ve belediye başkanlarını aradı- 
     
Obama, öğlen saatlerinde de kasırgadan etkilenen tüm eyaletlerdeki vali ve belediye başkanlarını aradı. 
     
Vali ve belediye başkanlarına bölgelerinde kasırga nedeniyle hayatlarını kaybeden Amerikalılar için başsağlığı dileyen Obama, kendilerine fırtına ve sonrasındaki gelişmelere müdahale konusunda her türlü imkan ve desteği sağlama noktasında ekibine talimat verdiğini söyledi.