Amerika Ticaret Vizesi Kapsamları

Belirli oranda birikimi olan ve yurt dışına açılıp daha fazla kazanmak isteyen yatırımcıların gözü Amerika’dadır. Ekonomisi sağlam, dış ticareti aktif ve kişi başına düşen kazancı garanti olan Amerika Birleşik Devletleri, ticaret anlaşması bulunan ülkelerdeki yatırımcıları kazanmak amacı ile farklı vize uygulamaları geliştirmiştir.

Amerika Ticaret Vizesi Kapsamları
16 Kasım 2017 Perşembe 08:53 tarihinde eklendi, 1.226 kez okundu.

Belirli oranda birikimi olan ve yurt dışına açılıp daha fazla kazanmak isteyen yatırımcıların gözü Amerika’dadır. Ekonomisi sağlam, dış ticareti aktif ve kişi başına düşen kazancı garanti olan Amerika Birleşik Devletleri, ticaret anlaşması bulunan ülkelerdeki yatırımcıları kazanmak amacı ile farklı vize uygulamaları geliştirmiştir. Anlaşmada bulunan kriterleri yerine getiren yatırımcılar, 21 yaş altı çocukları da dâhil ailesi ile birlikte Amerika’da yaşayıp orada iş kurup çalışabilir. Orada 21 yaşını geçen çocuklar ise daha sonra ayrıca vize başvurusu yapabilmektedir. Belli bir meblağ birikim ile başvuru yapan ve ticaret vizesi almaya hak kazanan şahsın, E1 ve E2 vizeleri belli süreliğine verilse de başlanan ticaret devam ettiği sürece vizenin süresi de uzatılabilir. Özellikle genç yatırımcıların takip ettiği Amerika ticaret vizesine başvuru yapmak için, bir meblağ belirlenmemiştir. Yatırım için hazırlanan oran arttıkça vizenin çıkması garantilenir. Profesyonel yardım alarak doğru şekilde başvuru yapıldığında, kısa süre içinde vize elinizde olur.


E1 vizesi; vize başvurusu yapılan işletmenin en az %50’si vize başvurusu yapan şahsa ait olmalıdır. Şayet vize başvurusu yapan şahıs tüccar değilse, bahse konu işletmenin yöneticisi pozisyonunda olmalı ve ticaret alanında belli yetenekleri olduğunu kanıtlamalıdır.
 

E2 vizesi; yatırımcılar ve çalışanlar için hazırlanmış vize çeşididir. Amerika Birleşik Devletleri’nde halen faaliyette bulunan bir işletmeyi alarak veya hazırdaki şirkete belli oranda yatırım yaparak vize başvurusu yapılabilir. Yatırım yapılacak oran arttıkça vizenin kısa süre içinde onaylanma şansı da artacaktır.


E1 ve E2 Amerika yatırımcı vizesi alanların eş ve çocukları için de ayrı düzenleme getirilmiştir. 21 yaşını doldurmamış ve bekâr olan çocukların ailesi ile Amerika’ya yerleşmesinde her hangi bir kısıtlama yoktur. Vize başvurusu yapan şahsın eşi ise istediği takdirde kısa süre sonra çalışma izni alarak iş hayatına atılabilir. Amerika vizesi başvurusu yaparken; hazırlanması gereken belgeler ve doldurulması zorunlu olan formlar konusunda profesyonel çalışan firmalar mevcuttur. E1 ve E2 Amerika vizesi almak için başvuru yaparken, bir danışmanlık şirketinden faydalanmak, ret cevabı almayı önleyeceği gibi vizenin çıkma süresini de oldukça kısaltır. Göçmenlik ve Yatırımcı vizeleri hakkında detaylı bilgileri Avukat Andrew P. Johnson’un Hukuk Bürosundan, http://lawapj.com/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.