Amerika'da Noel heyecanı

ABD'de Noel heyecanı ülkenin dört bir yanını sararken, başkent Washington, dev Noel ağaçları, alışveriş merkezlerindeki Noel babalar ve evlerin önlerindeki ışıklandırılmış süslerle yeni yılı karşılamaya hazır.

Amerikada Noel heyecanı
25 Aralık 2010 Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi, 2.988 kez okundu.

ABD'de Noel heyecanı ülkenin dört bir yanını sararken, başkent Washington, dev Noel ağaçları, alışveriş merkezlerindeki Noel babalar ve evlerin önlerindeki ışıklandırılmış süslerle yeni yılı karşılamaya hazır.
    
Amerikalı Hristiyanlar, bütün yıl heyecanla bekledikleri Noel'i kutluyor. Işıklandırılmış ana caddeleri ve süslenmiş kamu binalarıyla şimdiden yılbaşına hazır olan başkentte, Noel'in vazgeçilmezlerinden yılbaşı ağacı da geleneklere uygun olarak Kongre'nin Batı bahçesi ile Beyaz Saray'ın arkasındaki parkta ziyaretçilere açıldı.
    
ABD Başkanı Barack Obama'nın ailesiyle ışıklarını yaktığı başkentin 87 yıllık geleneği "Ulusal Noel Ağacı", 23 metre yüksekliğiyle dikkati çekiyor. Beyaz Saray'ın güneyindeki Ellipse Park'a dikilen Ulusal Noel Ağacı, sadece Washington'dan değil, ülkenin dört bir yanından gelen Amerikalılardan büyük ilgi görüyor. Günün hemen her saati turistlerle Amerikalıların akınına uğrayan Ulusal Noel Ağacının çevresinde akşamları da mini konserler gibi etkinlikler düzenleniyor.
    
1964 yılından bu yana her yıl aralık ayında, Kongre binasının batı yakasındaki çimenliğe dikilen yaklaşık 20 metrelik "Kongre Noel Ağacı" da bu yıl üzerindeki ayıcık figürlerinden resimlere kadar ilginç süslemelerle görenleri gülümsetiyor. Kongre'deki ağaca özellikle turistler ilgi gösteriyor, bol bol fotoğraf çektiriyor.
    
İç mekanlarını süsleyen ve devasa Noel ağacı yerleştiren alışveriş merkezleri de Noel öncesi çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bir alışveriş merkezinde çocuklar, yılbaşı ağacının altında oturan Noel Baba ile fotoğraf çektirip, palyaçonun gösterisini izleyebiliyor. Özellikle Noel Baba ile fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşuyor.
    
Yılbaşında tatile çıkacaklar tren garları ile havaalanlarını doldururken, Washington'da geçirecekler de evlerinin önünü ışıklandırıp süsledi ve Noel ağacını evlerinin içine veya bahçelerine yerleştirdi.