Amerika'dan Akçakale mesajı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak, ''Ailelere içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve Türkiye'nin egemenliğinin bu net ihlalini kuvvetle kınıyoruz'' dedi.

Amerikadan Akçakale mesajı
03 Ekim 2012 Çarşamba 20:25 tarihinde eklendi, 1.170 kez okundu.

Günlük basın brifinginde Akçakale'deki gelişmelerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Nuland, ''Birkaç saat önce Suriye'den bir top mermisinin Türkiye'ye düşmesi sonucu, en az 4 çocuk ve 1 kadının yaşamını yitirdiğini ve yaralananlar olduğunu anlıyoruz. Ailelere içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve Türkiye'nin egemenliğinin bu net ihlalini kuvvetle kınıyoruz'' diye konuştu. 

     
Nuland, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapmasının beklendiğini de bildirdi. 
     
Bir gazetecinin, Davutoğlu'nun BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi ile daha önce görüştüğünü hatırlatarak, ''Sizce bu Türkiye ile Suriye arasındaki dinamikte potansiyel bir değişime mi işaret ediyor-'' sorusunu yöneltmesi üzerine Nuland, şunları kaydetti: 
     
''Sanırım Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bu konuyla ilgili ileteceklerini bekleyip görmemiz gerekiyor, ancak Türkler en baştan beri, egemenlik haklarını ne kadar ciddiye aldıklarını çok net biçimde ortaya koydular ve özellikle uçak olayından sonra şiddetin artmasına karşı çok net uyarılarda bulunmaktalar. Dolayısıyla müttefikimiz Türkiye ile görüşmeyi bekleyeceğiz''.