Amerikalı işadamları Kayseri’de

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Chicago eyaletinden gelen işadamları heyeti, Kayseri’de bazı ziyaretlerde bulundu. Heyet, ilk olarak Kayseri Sanayi Odası’nı (KAYSO) ziyaret etti.

Amerikalı işadamları Kayseride
19 Nisan 2013 Cuma 15:56 tarihinde eklendi.

 

 Amerikalı heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Kayseri’nin yaklaşık 5 bin yıllık bir ticari geleneğe sahip olduğunu ve 1960’lı yıllarda sanayileşmenin başladığını belirterek, günümüzde tabana yayılmış bir sanayi olduğunu ve yaklaşık bin 100 civarında üyemiz olduğunu söyledi. 
 
Şehirde mobilya, tekstil, elektrikli ev aletleri, demir çelik ve gıda gibi birçok sektörde üretim yapan firmalar olduğunu ifade eden Okandan, odaya bağlı üç tane OSB bir tanede serbest bölge bulunduğunu, yaklaşık 2,5 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine sahip olunduğunu ve ihracatın yılsonuna kadar 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Yaklaşık 200 firma tarafından ihracat yapıldığını, bu firmalarında devamlı bir büyüme trendi çerisinde olduklarını aktardı. 
 
Okandan, Kayseri’nin son zamanlarda sadece sanayisi ile değil, sağlık ve turizm alanlarında da kendisinden bahsettirmeye başladığını belirtti. Amerika ile olan ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini ifade etti. Okandan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Oboma’nın Türkiye’yi ziyaretlerinde belirttiği model ortaklığın önümüzdeki günlerde daha da gelişeceğini düşünüyoruz. NATO’daki müttefik 2 ülkenin siyasi işbirliğinin ekonomimizi daha da büyüteceğine inanıyoruz.”
 
Heyet adına kısa bir açıklama yapan iş adamı Lester Crown, Türkiye’nin Amerika için her zaman önemli bir ülke olduğunu, ticaretin gelişmesi ile iki ülke arasındaki ilişkilerinde gelişeceğine inandıklarını belirterek, daha önce adını sıkça duydukları Kayseri hakkında bilgi almak ve gelişmeleri yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

CİHAN