Amirli halkına yardım eli

Irak'ın Selahattin ili Tuzhurmatu ilçesine bağlı, 84 gün boyunca bir yandan IŞİD'in kuşatmasını altında kalan bir yandan da açlık ve susuzlukla mücadele eden Türkmen kasabası Amirli'ye ilk yardım Türkiye'den geldi. Türk Kızılayı, gıda yardımlarını Amirli'ye ulaştırdı.

Amirli halkına yardım eli
02 Eylül 2014 Salı 13:30 tarihinde eklendi.
Türk Kızılayı, tüm Türkmeneli bölgelerindeki yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Tuzhurmatu ilçesine Türk Kızılayı tarafından gönderilen insani yardımlar Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanlığı tarafından ilçeye bağlı Amirli kasabası halkına dağıtıldı. Amirli halkı gıda yardımını sevinçle karşıladı.
 
Dağıtım sırasında il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu da hazır bulundu. Yardım paketleri 84 gün süren IŞİD kuşatması altında kalan Amirli halkına dağıtıldı. Yardım paketlerinde gıda ve ailelerin ihtiyaç duyabilecekleri bazı maddeler bulunuyor.
 
Son dönemlerde yaşanan şiddet olayları sonucu yerlerinden edilen Türkmenler, zorluk çekmeye devam ediyor. İnsani anlamda yardımlarını ilk günden beri başlatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sürekli olarak Türkmeneli bölgelerine tırlarla yardım gönderiyor.
 
Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Haytem Haşim Muhtaroğlu, DHA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Allah'a şükür Türk Kızılay'ının gönderdiği yardımları bugün Amirli kasabasına ulaştırabildik, bu Türkmen kasabası yaklaşık 3 ay boyunca IŞİD kuşatması altında kaldı ve direndi. Irak'ın tarihinde kahramanlıkla anılan bir kasaba oldu, millet burada gıdasız susuz elektrik olmadan zor şartlar altında bu zorluğa dayanabildi. Amirli üzerinden IŞİD'in kuşatmasının kaldırılmasından sonra ilk yardım tırını biz buraya ulaştırdık çünkü bizden önceki yardımlar küçük kamyonlarla yapılmıştı. 2007 yılında bu kasabada büyük bir patlama olmuştu ve o patlamada 127 Türkmen hayatını kaybetmişti çok sayıda ev yıkılmıştı biz Irak Türkmen Cephesi olarak o dönemde de Amirli'ye Türk Kızılay tarafından gönderilen yardımları ulaştırmıştık, buradan Türkiye'de bulunan kardeşlerimize ve sivil toplum örgütlerine sesleniyorum Türkmeneli'ne yardım edin çünkü buradaki kardeşleriniz ve soydaşlarınızın çok sıkıntıları var."
 
Muhtaroğlu konuşmasında Türk Kızılayı ile irtibata geçerek bulundukları yardım talebine anında yanıt verildiğini belirtti.
 
Amirli'de nöbet tutan gönüllü bir asker olan H.A., DHA mikrofonlarına şunları söyledi: 
 
"84 gün kuşatma altında kaldık ilk önce elektriğimizi kestiler ardından suyu ve tüm çıkış ve giriş yollarını kestiler ve bizi kuşatma altına aldılar, buna rağmen sabır ettik açlığa dayandık, hastanede çok az ilaç kalmıştı zorla kifayet ediyordu, her gün bizi kuşatan IŞİD'le çatışıyordu.k 4 defa bize karşı çok sayıda militanın ve zırhlı tankların katılımıyla saldırdılar ve 1 gün içinde kasabaya 300 havan topu attılar, kesintisiz 14 saat boyunca onlarla bir çatışmamız olmuştu ve Allah'ın desteğiyle zafer hep bizim oluyordu. Allah'a şükür bize kardeşlerimiz ulaştı ve kuşatma kaldırıldı, bizim sayımız az olmasına rağmen IŞİD'e karşı durduk ve toprağımızı kaptırmadık keşke Telafer başta olmak üzere tüm Türkmen kardeşlerimiz bizim gibi davransaydı bu kadar yerleri işgal edilmezdi."

DHA