Anadolu Adliyesi'nde sorgular sona erdi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan 110 hakim ve savcıdan gözaltına alınan 102'sinin işlemleri sona erdi. Soruşturma kapsamında 64 hakim ve savcı tutuklanırken, 38 kişi serbest bırakıldı. 8 hakim ve savcı ise firari durumda.

Anadolu Adliyesinde sorgular sona erdi
23 Temmuz 2016 Cumartesi 09:15 tarihinde eklendi.
102 HAKİM SAVCI GÖZALTINA ALINDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcıdan 102'si gözaltına alındı.
 
64 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI, 38'İ SERBEST BIRAKILDI
İşlemleri tamamlanan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 102 şüpheliden 64'ü "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 34'ü adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere 38 hakim ve savcının da serbest bırakılmasına karar verdi. 8 hakim ve savcı ise firari durumda.