Anadolu Ateşi 'akademik' dans edecek

Dünyada 89 ülke, 275 şehir, 3 bin 850 canlı performans ile dans gösterileri yapan Anadolu Ateşi’nin dans akademisi açıldı.

Anadolu Ateşi akademik dans edecek
19 Kasım 2013 Salı 18:23 tarihinde eklendi, 1.031 kez okundu.

Şişli’deki Black Out AVM’de gerçekleştirilen akademinin açılışına Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ve bir çok akademi öğrencisiyle velisi katıldı. Akademide yer alan çocuklar, açılışta dans gösterisi yaptı.

Anadolu Ateşi Dans Akademisi’nde dans, bale, tiyatro, müzik dallarında birçok program, hobi kursları, meslek edindirme kursları, profesyonel dansçı yetiştirme gibi alanlarda eğitim verilmesi hedefleniyor. Akademiye katılanların yerli ve yabancı eğitmenler tarafından eğitilecekleri ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verileceği ifade edildi.

Akademi hakkında bilgi veren Mustafa Erdoğan, “Farklı kategorilerimiz var. Amatör dansçı olmak için, Anadolu Ateşi’nde dansçı olmak için ve yetişkinler için ayrı kategorilerimiz var. Şu anda 750 civarında öğrencimiz var. Türkiye’nin her yerinde okul açmak istiyoruz.

Onun haricinde okullara gidip eğitim veriyoruz onunla birlikte bin 500’ü geçiyor. Dans etmenin ideali çocuk yaşta başlamaktır. Bize göre herkes dans edebilir yaşı ne olursa olsun. Her insan yaşamın bir evresinde dans etmeli. Dans yaşamın içerisinde olması gereken bir sanattır.” ifadelerini kullandı.


CİHAN