Anadolu Efes 79-76 TED Ankara Kolejliler

Beko Basketbol Ligi Play-off ilk maçında evinde Anadolu Efes’e konuk olan TED Ankara Kolejliler, mücadeleden 76-79 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

17 Mayıs 2013 Cuma 22:20 tarihinde eklendi.

Play-off ilk tur maçında evinde TED Ankara Kolejliler’i ağırlayan ve Jordan Farmar ile Stanko Barac’ın sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği maçta Anadolu Efes, rakibine mağlup olarak 1-0 geriye düştü saha avantajını da kaybetti.

20 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00’de TOBB Spor Salonu’nda oynanacak olan serinin ikinci maçında yarı final için sahaya çıkacak olan Ankara ekibinde alınan zaferde 27 sayı-8 ribaundla Kirk Penney ve 25 sayı 8 ribaundluk performansıyla Jovo Stanojevic başrol oynadılar.

Mücadeleye Dusko Savanovic’in etkili performansıyla hücumda iyi başlayan Anadolu Efes, ilk çeyreği Jamon Lucas’ın son saniyede bulduğu üçlükle 23-19 önde tamamladı. İkinci periyotta ise farkı açmaya başlayan lacivert - beyazlılar, Jovo Stanojevic’in ilk yarıdaki 16 sayısına rağmen devreyi 47-41 önde tamamlamasını bildi. Stanojevic’e destek veren Kirk Penney’nin de oyunuyla farkı kapatan TED Ankara Kolejliler, final periyoduna 61-62’lik üstünlükle girdi.

Son çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olan maçta rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Ankara ekibi son 2 saniyeye 76-79 önde girdi. Joshua Shipp’in üçlüğünde isabet bulamayan Anadolu Efes, maçtan bu skorla mağlup ayrıldı.


CİHAN