Anadolu Efes liderliğe yükseldi

Beko Basketbol Ligi’nde 14. haftanın kapanış maçında Anadolu Efes, Semih Erden’in 27 sayı ile yıldızlaştığı maçta Fenerbahçe Ülker’i 18 sayı farkla 94-76 mağlup etti.

Anadolu Efes liderliğe yükseldi
08 Ocak 2013 Salı 00:28 tarihinde eklendi.

 

Lacivert - beyazlılar bu sonuçla liderliği de ele geçirmiş oldu.
 
Anadolu Efes’te Semih Erden attığı 27 sayı ile galibiyette önemli rol oynarken Sasha Vujacic 18 sayı, Dusko Savanovic ve Jordan Farmar 12’şer sayı kaydetti. Fenerbahçe Ülker’de ise Bojan Bogdanovic 17 sayı ile çift hanelere ulaşan tek isim oldu.
 
Derbi maçına Anadolu Efes Jordan Farmar, Sasha Vujacic, Semih Erden, Kerem Tunçeri ve Dusko Savanovic beşi, Fenerbahçe Ülker ise Lester Mccalebb, Romain Sato, Oğuz Savaş, Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic beşi ile başladı.
 
Tempolu başlayan derbi mücadelesinde ilk dört dakikalık dilim 11-11 eşitlikle geçildi. Periyodun son dört dakikalık bölümüne girilirken Sasha ile Anadolu Efes skoru 17-13’e taşıdı. İki takımın da kolay basketler bulduğu periyotta Lacivert Beyazlılar Semih Erden ve Sasha ile skoru 22-17 yaptı. Zorlu maçın ilk periyodu ise Anadolu Efes’in 24-22 üstünlüğü ile sona erdi. 
 
İkinci periyot ilk periyoda göre daha düşük tempoda başlarken ilk dört dakikada Anadolu Efes Kerem Gönlüm ile rakibi karşısında skoru 28-24 yaptı. Fenerbahçe Ülker ise sessizliğini Barış Ermiş ile bozdu. Devrenin son bölümlerine doğru temposunu arttıran Anadolu Efes farkı 9 sayıya çıkardı (36-27). Fenerbahçe Ülker karşılaşmadaki ilk serbest atışını ise devrenin bitimine 20 saniye kala Sato ile kullanırken Anadolu Efes soyunma odasına 41-33 önde girdi.
 
Üçüncü çeyrekte de etkili oyununa devam eden Anadolu Efes Semih Erden ve Savanovic ile sayılar bulurken Fenerbahçe Ülker ise rakibine İlkan Karaman ve Kaya Peker ile karşılık verdi. Son beş dakikaya girilirken Sarı Lacivertli ekip Bogdanovic’in basket faulü ile skor 51-44 oldu. Farkı tekrar açan Lacivert Beyazlılar karşısında konuk takım Mc Calleb ile skoru 57-51’e taşıdı. 
 
Anadolu Efes final periyoduna da 60-52 üstün girdi. Final periyodunda rakibi karşısındaki üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes, Semih Erden’in basketleriyle farkı 16 sayıya çıkardı (74-58). Farkı açmaya devam eden Lacivert Beyazlılar Kerem Tunçeri’nin de 3 sayılık basketiyle farkı 20 sayıya çıkardı (85-65). Farklı üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes mücadeleden de 94-76 galip ayrıldı.

CİHAN