Anadolu Efes prestij maçını kaybetti

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 6. ve son hafta maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımına 82-65 yenildi.

Anadolu Efes prestij maçını kaybetti
01 Mart 2012 Perşembe 22:31 tarihinde eklendi.

Geçen hafta Galatasaray Medical Park'a yenilerek, gruptan çıkma şansını yitiren Anadolu Efes, daha önce grubu lider tamamlamayı garantileyen CSKA Moskova ile oynadığı prestij maçını da yitirerek, Top 16 turunu 1 galibiyet, 5 mağlubiyetle bitirdi. 
    
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada 5. dakikaya 9-9 berabere girilirken, daha sonra dış atışlardan Vujacic ile etkili olan Anadolu Efes 7. dakikada 16-13 öne geçti. Ancak uzun oyuncuları Kirilenko ve Krstic ile pota altından rakibine karşılık veren CSKA Moskova, ilk periyodu 22-20 önde bitirdi. 
    
İkinci periyotun ilk bölümlerinde iyi savunma yapan Anadolu Efes, Savanovic, Cenk ve Batista ile ürettiği basketlerle mücadeleyi başa baş götürmeye çalıştı. Ancak konuk takım, sonradan oyuna dahil olan Lavrinovic'in etkili mücadelesiyle üst üste basketler bularak 18. dakikada farkı 11 sayıya (44-33) çıkardı. Rus ekibi son anda Shved'in kaydettiği 3 sayılık basketle ilk yarıyı 47-37 önde tamamladı. 
    
Maçın ikinci yarısına Kirilenko ve Teodosic'in dış atışlardan kaydettiği basketlerle başlayan CSKA Moskova, 22. dakikada farkı 14 sayıya (53-39) taşıdı. Anadolu Efes, Vujacic, Batista ve Cenk ile skoru dengelemeye çalışırken, Rus ekibi son periyoda da 64-54 üstün girdi. 
    
Son çeyreğin ilk bölümlerinde skor bulmakta zorlanan Anadolu Efes, 4-5 dakikayı aşkın sürede sadece 1 sayı üretirken, CSKA Moskova boyalı alanda Gordon ile etkili olarak 35. dakikada farkı 16 sayıya (55-71) kadar çıkardı. Kalan sürede de üstün mücadelesini sürdüren Rusya temsilcisi, karşılaşmadan 82-65 galip ayrıldı. 
    
CSKA Moskova, iki takım arasında Moskova'da oynanan karşılaşmayı da 96-68'lik skorla kazanmıştı. 
    
Bu arada Ufuk Sarıca'nın yerine başantrenörlüğe getirilen Yunan Ilias Zouros, Anadolu Efes'in başında çıktığı ilk maçtan yenilgiyle ayrıldı.Öte yandan sakatlığı nedeniyle yaklaşık 7 ay sonra geçen haftaki Banvit maçıyla parke sahaya dönen lacivert-beyazlı oyuncu Kerem Gönlüm, CSKA Moskova maçında 17.19 dakika süre aldı.