"Anadolu kulüpleri için yıkıcı bir karar"

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen yabancı oyuncu kontenjanını eleştirerek, "Kulüplerimiz için özellikle Anadolu kulüpleri için yıkıcı bir karar oldu.

Anadolu kulüpleri için yıkıcı bir karar
10 Temmuz 2013 Çarşamba 20:44 tarihinde eklendi.
 
Tabi ki federasyon bizim federasyonumuz. Almış oldukları kararlara yapacak birşeyimiz yok" dedi.
 
Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde bulunan Termal Otel'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği, kampın son gününde Galatasaray'ın eski futbolcusu Gheorghe Hagı'nın sahibi olduğu Romanya 1'inci Lig takımlarından Viitorul Constanta ile hazırlık maçı yaptı.

Bodrum'da denizden çıkarken düşüp sol ayak tarak kemiği kırılan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, koltuk değnekleri ile maçı izlemeye geldi. Maçın oynanacağı sahaya gelen İlhan Cavcav, Hagi ile bir süre sohbet etti. Bu sırada Gençlerbirliği ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Bülent Akın, İlhan Cavcav'ın yanına gelerek, "Başkanım hoş geldiniz" dedi.

Bülent Akın'ı tanımayan İlhan Cavcav, "Bülent sen misin? Tanıyamadım" diyerek cevap verdi. Maç öncesi İlhan Cavcav için saha kenarına kırmızı oturma grubu getirildi. Atel alçıda bulunan sol ayağını pufa koyan İlhan Cavcav oyuncu listesini eline alarak ilk 11'deki futbolcuları kontrol etti.
 
Maç öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan İlhan Cavcav, yurt dışı kampından sonra kadrolarının şekilleneceğini söyleyerek, "Geçen yılki kadromuzdan yollarımızı ayırdığımız 3-4 oyuncu oldu. Onların yerine transferler yaptık. Bu sezon transferde 7 futbolcu aldık.

Bu oyuncuları da araştırarak, sorarak aldık. Transferlerin hepsini hocamızın da görüşünü alarak yaptık. Genç kadromuz var. Alt yapı kadromuzdan gelen çok iyi futbolcular var. Bolu kampından sonra Avusturya'ya gideceğiz. İlk hazırlık maçında hocamız genç futbolcularla kadroyu deneyecek. Esas kadromuzu ise Avusturya'da oynayacağımız maçlarla belirlenecek" dedi.
 
TFF'nin almış olduğu yabancı oyuncu kontenjanını eleştiren İlhan Cavcav, "Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanı ile aldığı karara saygı duyuyoruz. Ancak bu kulüplerimiz için özellikle Anadolu kulüpleri için yıkıcı bir karar oldu. Tabi ki federasyon bizim federasyonumuz. Almış oldukları kararlara yapacak birşeyimiz yok. Bu durumla sezona başlayacağız. Gençlerbirliği olarak ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.
 
Kulüpler Birliği seçiminin 19 Temmuz'da yapılacağını açıklayan İlhan Cavcav, şöyle konuştu:
 
"Antalyaspor, Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor ve Orduspor'un başkanları görevden ayrıldı. Bu ayın 19'unda toplantı yapacağız. Yönetim kurulunu seçmemiz lazım. Başkan adayları çıkacaktır. Kulüpler Birliği'nin vereceği kararla burada vakfımızın yeni başkanını alacağımız kararla tespit edeceğiz."

DHA