Anadolu Üniversitesi, Azerbaycan'da dostluk konseri verdi

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Bakü'de "Türkiye Azerbaycan Dostluk Konseri" isimli konser verdi.

Anadolu Üniversitesi, Azerbaycanda dostluk konseri verdi
05 Mart 2013 Salı 22:12 tarihinde eklendi.

 

 
Şef Can Deliorman tarafından yönetilen konsere, piyanist Gökhan Aybulus solist olarak katıldı. Konsere Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve Azerbaycanlı müzikseverler katıldı.
 
Konserden önce bir konuşma yapan Büyükelçi Alper Coşkun, iki ülke ilişkilerinin her alanda olduğu gibi sanat alanında da gelişiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Coşkun, "Konserin iki ülke dostluğuna atfedilmesi bizleri son derece memnun etti.'' dedi. 
 
Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Meryem Akdoğan Konak da orkestralarının çekirdek kadrosunun yanı sıra müzisyenlerin üniversitede öğretim elemanı ve öğrencilerden oluştuğunu bildirdi. Konak ayrıca orkestranın çalışmalarında büyük katkı sağlayan ve yakınlarda vefat eden 4 Azerbaycanlı akademisyeni de rahmet ve şükranla yad ettiklerini söyledi.
 
Orkestra birinci bölümde Azerbaycanlı bestekarlar Kara Karayev ve Fikret Emirov'a ait eserler seslendirirken, ikinci bölümde Ulvi Cemal Erkin'e ait parçaları seslendirdi. 

CİHAN