Anadolu Üniversitesi'nde gerginlik!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde , Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grubun Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gül dağıtmasına, karşıt görüşlü öğrenciler tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesinde gerginlik!
22 Nisan 2013 Pazartesi 15:32 tarihinde eklendi.

 

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, AÜ Yunus Emre Kampüsü içerisinde gül dağıttı.
 
Bunun üzerine bir gurup karşıt görüşlü öğrenci toplanarak tepki gösterip, slogan atmaya başladı.
 
Karşıt görüşlü öğrencilerden birinin AGD üyelerine saldırma girişiminde bulunması üzerine, polis ekipleri grubu ayırarak bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. AGD üyeleri, üniversitede bir süre daha gül dağıttıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne geçti.
 
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK 
 
Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup öğrenci, TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun da davetli olduğu panelin düzenlendiği salona girmek istedi.  Polis, gruba izin vermeyince gerginlik yaşandı.
 
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı'nda düzenlenen 'Türkiye'de Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' adlı panele TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun katılacağını öğrenen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, bina önünde toplandı.
 
Grup, panelin düzenleneceği salona girmek istedi. Ancak polis, panele katılacaklar arasında isimlerinin kayıtlı olmadığı gerekçesiyle gruptakileri içeriye almadı. Bunun üzerine sloganlar atan kalabalık, içeriye girmeye çalışınca çevik kuvvet ekipleri ile grup arasında arbede yaşandı. Grup üyeleri içeriye giremedi.
 
Bir süre kapının önünde bekleyen kalabalık, daha sonra basın açıklaması yaparak dağıldı. Polisin üniversitede ve panelin düzenlendiği Güzel Sanatlar Fakültesi'nin önündeki güvenlik önlemi devam ediyor.