"Anayasa konusunu sonuçlandırmak lazım"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yeni anayasa konusundaki çalışmaları değerlendirirken, "Gördüğümüz o ki yapılan çalışmalarda biraz patinaj var.

Anayasa konusunu sonuçlandırmak lazım
02 Ocak 2013 Çarşamba 19:25 tarihinde eklendi.

 

Yani yapıyormuş gibi görüntü var. Bu konuyu artık mutlaka sonuçlandırmak lazım. Biz bu kadar tecrübesi olan birikimi olan bir ülke olarak bu işi başarmamız gerekirdi." dedi.
 
AK Parti Osmaniye il teşkilatını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, sivil anayasa çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin darbe mahsulü bir anayasa ile yönetildiğini belirten Kapusuz, "Bu durumu hiçbir zaman içimize sindiremedik. Dolayısıyla 2010'da yaptığımız bir referandumla vesayet rejimini düzeltmeye çalıştık. Böyle temsil oranı yüksek bir meclisten, yeni bir anayasa yapılsın diye, sayısal farklılıklarımızı gözetmeksizin, bütün partilere eşit sayıda üye verme şartıyla uzlaşarak bir anayasa yapılmasını istedik. Buna biz canı gönülden inandık ve destekliyoruz. Bir yıl süre vermiştik. Ama gördüğümüz o ki yapılan çalışmalarda biraz patinaj var. Yani yapıyormuş gibi görüntü var. Çok az sayıda ihtilaflı maddeler var. Görünen o ki biraz iş iyi gitmiyor. Başbakanımız bizim üye olan arkadaşlarımızla ve anayasa çalışmasında görevlendirdiğimiz bir komisyonumuz var, o komisyonla bir toplantı yaptı. Gidişatı gözden geçirdik. Bu konuyu artık mutlaka sonuçlandırmak lazım. Biz bu kadar tecrübesi olan birikimi olan bir ülke olarak bu işi başarmamız gerekirdi. Biz bu konuda uzlaşma ümidini koruyoruz ama zorluğunu da hissediyoruz. Belirli bir zaman içerisinde bu çalışmaları nihayete erdirelim, uzlaşma ile yapalım.

Ama uzlaşılmaması halinde olaki bazı siyasi partiler 'biz yoğuz' diyebilirler biz kalanlarla yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

CİHAN