Anayasa Profesörü Kaboğlu'ndan "Krala yas" tepkisi

Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz'in ölümünün ardından Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edilmesini eleştirdi.

Anayasa Profesörü Kaboğlundan Krala yas tepkisi
24 Ocak 2015 Cumartesi 20:34 tarihinde eklendi.
İNŞAAT Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde düzenlenen, "Gezi Raporu, Demokrasi ve Totalitarizm Sarkacındaki Türkiye" isimli raporun anlatıldığı söyleşide konuşan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz'in ölümünün ardından Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edilmesini eleştirdi.
 
"SANKİ ORADA ÖLENLER ANNE DEĞİLDİ"
 
Prof.Dr. Kaboğlu, "Mayıs 2013'te Reyhanlı'da bombalı saldırı sonucunda 51 yurttaşımızı kaybettik. Korkunç bir saldırıydı. 'Acaba hükümet yas ilan eder mi, niçin yas ilan etmiyor?' diye düşünürken, 3 gün sonra Anneler Günü kutlaması nedeniyle İstanbul'da birinci partinin kadın kolları büyükçe bir salonda liderlerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Belli ki önceden planlanmıştı. Beni dehşete düşüren şey; hiç birşey olmamış Türkiye'de oradaki kadınlar sanki hiç anne değilmiş, abla değilmiş, birilerinin çocukları değilmiş gibi liderlerinin konuşmasını iki cümlede bir keserek coşkuyla alkışlarken 'Acaba bu ülkede biz mi sanal ortamda yaşıyoruz yoksa onlar mı sanal ortamda yaşıyor' diye kendi kendimi sorguladım. Ulusal yas bile çok görüldü ama onun ötesine geçerek eğleniliyor, coşuyor kadınlarımız, liderlerini alkışlıyor. Sanki orada ölenler anne değildi" dedi.
 
"KRAL SEVDA TEPESİ'NE KONAMADI"
 
"Biz daha kendi yasımızı bile ilan edemiyoruz, yaşayamıyoruz, anamıyoruz" diyen Kaboğlu, "Akşam, 'Kral öldü Türkiye'de yas ilan edildi' bu haberini duyunca hemen bir tweet atarak dedim ki, '51 yurttaşımızı kaybettiğimiz bu saldırı sonrasında ulusal yas ilan etmeyen hükümet, herhalde ulusal yas ilan etmek için Kral Abdullah'ın ölmesini bekledi' dedim" diye konuştu. 
 
İstanbul'daki Sevda Tepesi'nin 1984'te Kral Abdullah'a satıldığını hatırlatan İbrahim Kaboğlu, "Kral Sevda Tepesi'ne konamadı. Belki bunun minnet borcu olsa gerek bizimkiler, tüm Cumhuriyetin birikimlerinin kendilerine miras bıraktığı hak ve yetkileri kötüye kullanarak, istismar ederek Suudi Arabistan Kralı'nın ölümü vesilesiyle yas ilan etti" ifadesini kullandı.