"Andıcın onaylı halini gördüm"

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanıklarından sivil memur Bülent Sarıkahya,''Andıcın onaylı halini gördüm'' dedi.

Andıcın onaylı halini gördüm
13 Şubat 2012 Pazartesi 12:55 tarihinde eklendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, çapraz sorgusuna devam edilen Sarıkayha, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine 2001 yılında Genelkurmay Başkanlığı Cari İşlemler Şube Müdürlüğünde göreve başladığını söyledi.
    
Bülent Sarıkahya, kendisi göreve başladığında ''turkatak ve turkses'' adlı internet sitelerinin yayında olduğunu ifade ederek, ''Bu siteler bizim sunucularımızdan yayınlanıyordu. Bunların web tasarımlarını kimin hazırladığını bilmiyorum. 'fethullahgulengercegi', 'armenianreality' gibi siteler de ücretsiz hizmet sağlayan sunuculardan yayınlanıyordu. Bunlar güncellenen siteler değildi. Ben turkatak ve turkses ile ilgili haberleri koyuyordum. Diğerlerini ise ağırlıklı olarak asteğmenler koyuyordu'' dedi.
    
''Fethullahgulengercegi'' adlı sitenin ''irtica.org'' olarak adının değiştirilmesinin andıçla olduğunu belirten Sarıkahya, 2004 Ağustos ile 2008 yılları arasında Dursun Çiçek'in şube müdürleri olduğunu ifade ederek, ''Andıcı Dursun albay hazırladı. İçeriğini bilmiyorum'' dedi.
    
Bu ifadeye itirazı olduğunu belirterek söz alan tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek de, ''Nisan 2006 tarihindeki andıcı proje subayı olan Nejat Özgüneş albay hazırladı. Ben de parafladım'' dedi.
    
Savcı Pekgüzel'in ''Andıcın üzerinde kimin parafı vardı-'' sorusuna Sarıkahya, ''Andıcı görmedim. Üzerinde kimin parafı olduğunu bilmiyorum. Dursun Çiçek, andıç olduğunu, hazırlıklara başlamamız gerektiğini söyledi'' şeklinde yanıt verdi.
    
Bülent Sarıkahya, Pekgüzel'in sorusu üzerine, ''vasfiyılmaz, mehmet yavuztürk, tayfundurak'' gibi sahte isimler adına e-posta adresleri alınarak gazetelerin köşe yazarlarına mailler atıldığını belirterek, ''Dursun albay, gazetelerin köşe yazarlarının e-posta adreslerini bildirmemi istemişti. Bulup verdim. Basında çıkan haberlerle ilgili, sanki halkın görüşleri bu şekildeymiş gibi, köşe yazarlarını destekleyici mahiyette alınan bu sahte isimler adına e-postalar atılıyordu. Ben atılan e-postaların içeriğiyle ilgilenmiyordum. Teknik kısmıyla ilgileniyordum. Bazen Avrupa Birliği parlamenterlerine de gönderdiğimiz mailler oluyordu. Terör ve Ermeni gerçeğine dikkat çekmek amacıyla yapılıyordu'' diye konuştu.
    
Savcı Pekgüzel'in, internet siteleriyle ilgili kredi kartlarıyla alan adlarının alınmasının ne zaman olduğunu sorduğu Sarıkahya, dava konusu Nisan 2009 tarihli andıç onaylandıktan sonra bu şekilde kredi kartlarıyla alan adlarının alındığını söyledi.
    
Sarıkahya, ''Andıcın onaylı halini gördüm. Andıcın hazırlık aşamasında Murat yüzbaşı güvenlik tedbirleri konusunda yardımcı olmuştu. Bittikten sonra bana verdi. 'Tamam artık, sitelerin hazırlanması konusunda çalışmalara başlayabiliriz' dedi'' diye konuştu.
    
Duruşmaya, Sarıkahya'nın çapraz sorgusuyla devam ediliyor.