Android 4.1, kime, ne zaman gelecek?

Android 4.1 hangi cebe, ne zaman gelecek? Sizin cebiniz de listede mi?

Android 4.1, kime, ne zaman gelecek?
03 Ekim 2012 Çarşamba 11:05 tarihinde eklendi.

 

Google'ın mobil işletim sisteminin son sürümü Jelly Bean (Android 4.1), Nexus 7 tablet ile beraber geliyor. Ancak Jelly Bean'i kullanacak tek cihaz, Nexus 7 değil ve onu iple çeken çok sayıda cep ve tablet var. Örnğin Nexus S, Jelly Bean güncellemesini almaya başladı bile. İşte farklı üreticilerin Jelly Bean'e güncelleme planları.
 
Samsung
 
Galaxy S3'ün Android 4.1 güncellmesi, Batı Avrupa'da indirmeye sunuldu bile. Samsung, güncellemenin "diğer piyasalara yavaşça sunulacağını" söylüyor ve kalan yerler için kesin bir tarih vermiyor.
 
Şirket, şu cihazlara da Jelly Bean'i sunacağını onaylıyor: Galaxy Tab 2 7.0 ve Tab 2 10.1, Galaxy Note 10.1, Galaxy S2, Galaxy Note, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy S Advance, Galaxy S2 LTE, Galaxy Music, Galaxy Chat, Galaxy Ace 2, Galaxy Beam, Galaxy Ace Plus, Galaxy Mini 2 ve Galaxy S Duos.
 
HTC
 
HTC, en az üç cebine Jelly Bean güncellemesini getireceğini açıklamıştı. Bir HTC yetkilisine göre bu şanslı cepler, HTC One X, HTC One XL ve HTC One S olacak. Son raporlara göre One X, Ekim ayında Android 4.1'e geçebilir.
 
 
Motorola, LG, Asus ve diğerleri
 
Motorola
 
Motorola, Jelly Bean'e yükseltme planlarını şimdiye dek açıklamadı. Bununla birlikte Google, Temmuz ayında yaptığı açıklamada Xoom tablete Jelly Bean'i getireceğini söylemişti.
 
LG
 
LG, yaptığı açıklamada 2012'de piyasaya sürdüğü tüm uyumlu ceplerine Jelly Bean'i getirme sözü vermişti. LG'deki bazı kaynaklara göre ilgili cepler, 2013'ün ilk çeyreğinde Android 4.1'e yükseltilecek.
 
Asus
 
Asus, Transformer Pad Infinity ve Transformer Prime'a Android 4.1'i getireceğini Facebook sayfasında onayladı. Asus, bu güncellemenin haftalar değil günler içerisinde gerçekleşeceğini söylüyor.
 
Sony
 
Sony, 2011'de çıkan ceplerinin Android 4.1'e geçemeyeceğini açıklamıştı ancak şirket son yaptığı açıklamada bu durumu yalanladı. Dolayısıyla şirket Xperia S ve 2011'e ait Xperia cepler için Jelly Bean güncellemesini yayınlayacak.
 
Acer
 
Hollandalı site Tablet Guide'a göre Acer, bazı Android tabletlerini Jelly Bean'e yükseltecek. Ancak bu tabletlerin hangileri olduğu ve güncellemenin ne zaman geleceğine dair bir bilgi yok.
 
Toshiba
 
Toshiba, Android Jelly Bean'i AT200 ve AT300 tabletlerine getirecek. Bu güncellemenin ne zaman olacağı ise bilinmiyor.
 
Intel
 
Intel, Atom işlemcili telefonları için Jelly Bean güncellemesini getireceğini söylemişti. Güncelleme için şimdilik bir tarih verilmiyor.
 
Diğer üreticiler
 
Huawei ve Panasonic gibi diğer üreticilerin Android 4.1 ile yapacağı açıklamayı ise hala bekliyoruz.