Android 4.1'de Flash yok

Adobe yaptığı açıklamayla Android 4.1’de Flash desteği olmadığını doğruladı. 15 Ağustos tarihinden itibaren Android cihazlara Flash sunulmayacak.

Android 4.1de Flash yok
02 Temmuz 2012 Pazartesi 08:55 tarihinde eklendi.

 

Google, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Nexus 7 tabletinde standart tarayıcı olarak Google Chrome’un mobil versiyonunun bulunacağını açıklamıştı. Mobil Chrome’da ise Flash desteği bulunmaması dikkat çekmişti. Bu hamleyle birlikte Android ve Flash arasındaki bağın biraz daha inceldiği yorumları yapılmıştı. Nitekim Adobe, bugün yaptığı açıklamayla Android 4.1’in Flash sertifikasına sahip olmadığını duyurdu.
 
Adobe, açıklamasında Android’de Flash sertifikası bulunmadığını ve gelecekte de bulunmayacağını dile getirdi. Yani Flash artık Android’de resmi olarak desteklenmeyecek. Firma ayrıca Google Play’den de Flash Player uygulamasını kaldıracağını açıkladı. 15 Ağustos’a kadar indirilebilecek olan uygulama, o tarihten sonra Google Play’den kaldırılacak. Flash kullanan kişiler için güvenlik güncellemeleri bir süre daha yayınlanmaya devam edecek. Fakat Adobe, Android 4.1'e güncellenecek cihazlardan Flash uygulamasının kaldırılmasını tavsiye ediyor.
 
Elbette Android halen Flash ile uyumlu ve Android 4.1 sürümüne de bu uygulamayı yüklemenin yolları olacak. Fakat resmi olarak destek sunulmaması, zamanla bazı sorunların çözümsüz kalacağı anlamına geliyor. Android ve Adobe için de artık gelecek HTML5 üzerine kurulacak.