Android 5 Yaşında!

Google'ın mobil işletim sistemi Android, Open Handset Alliance tarafından teknoloji dünyasına kazandırılmasının 5. yılını kutluyor.

Android 5 Yaşında!
06 Kasım 2012 Salı 12:48 tarihinde eklendi.

 

Teknoloji tutkunlarına henüz önceki gün gibi gelmesine karşın, aralarında Google'ın da bulunduğu Open Handset Alliance (OHA) tarafından mobil işletim sistemi Android'in beta sürümünü yayınlamasının üzerinden tam 5 yıl geçti. Android, 5 Kasım 2007 tarihinde, "mobil cihazlar için gerçekten açık ve kapsamlı bir platform sunma" gayesiyle yayınlanmıştı.
 
Yaklaşık olarak dört yıl önce yayınlanan Android 1.0 sürümü ile güncel sürüm olan Android 4.2 Jelly Bean ile kıyasladığımızda, Google'ın mobil platformunun ne kadar yol olduğu açıkça görülüyor. Yeni özellikler ve daha yüksek performansa sahip cihazlar, açık kaynaklı bu platformun yükselişini simgeliyor.
 
ABD'de T-Mobile G1 ismiyle de bilinen HTC Dream, Ekim 2008'de piyasaya sürüldüğünde 3,2 inç ekrana, 3,15 MP çözünürlükte objektife, 192 MB RAM ve kızaklı QWERTY klavyeye sahipti. En yeni Google telefonu olan Nexus 4 ise, 4,7 inç HD ekran, dört çekirdekli bir işlemci, 8 MP çözünürlük ve 2 GB RAM gibi özelliklerle geliyor.
 
Android'in 5 yıllık gelişimini yakından izleyen ShiftDelete.Net ekibi olarak Google'a ve açık kaynaklı mobil yazılım üreticilere nice 5 yıllar dilerken, önümüzdeki yıllarda da yenilikçiliğin ve performansın aynı oranda artmasını umuyoruz.

shiftdelete.net